Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Odobești. Câinii fără stăpân, risc pentru locuitorii orașului; ce spune primarul Daniel Nicolaș

Mai mulți cetățeni din Odobești reclamă că se simt amenințați de câinii fără stăpân aflați pe raza orașului. Cele mai multe reclamații în acest sens vin din zona Cartierului Unirea unde pot fi văzuți mai mulți câini fără stăpân, care uneori îi atacă pe cei care se află pe stradă. „Bună ziua, dacă ați scrie un articol despre acești câini din Unirea, Odobești poate ne ajută și pe noi cineva, să vină să mai ducă la vreun adăpost acești câini pentru că nu ne mai putem deplasa pe jos să ne plimbam pe stradă din cauza lor. Unii sunt periculoși, mari și gata mereu să atace. Eu una am fost atacată, m-au înconjurat 3 câini și eram și cu bebelușul cu căruciorul, m-a salvat un domn, slavă Domnului, dar am tras o frică pe cinste. Eram aproape să-l răstorn pe cel mic din cărucior căci câinele venea spre noi să ne muște“, ne-a scris o cititoare pe telefonul redacției.

Femeia spune că a sunat la primărie pentru a reclama situația, dar și la Poliția Locală. „Cei de la locală au fost ok, au venit să constate de unde au ieșit câinii, din ce tufișuri, și au făcut o somație sau ceva de genul către acei proprietari de tufișuri să vina să curețe locul unde se adăpostesc acești câini. Au venit oamenii, au făcut curat, într-adevăr acum câinii au loc mai mult de stat pe acel teren la umbră“, mai spune odobeșteanca.

Contactat de reporterii noștri, primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș, a declarat că știe de această problemă, care este în curs de rezolvare. Mai exact, Nicolaș a precizat că primăria a recurs la delegare de gestiune a Serviciului de ecarisaj din oraș. În acest sens, a fost organizată o licitație care a fost adjudecată pe 22 iunie. „Primăria a avut un contract cu Direcția de Dezvoltare Focșani, care are în subordine un serviciu de ecarisaj. Acest serviciu se ocupa de prinderea câinilor fără stăpân de pe raza orașului Odobești, care erau duși în centre special amenajate. Însă acest contract a fost reziliat, deoarece Curtea de Conturi ne-a interzis acest lucru. Ulterior, în luna februarie 2023, am demarat procedurile pentru delegare de gestiune a Serviciului de ecarisaj din oraș. În acest sens, a fost organizată o licitație care a fost adjudecată pe 22 iunie 2023, iar societatea care a câștigat licitația va începe să opereze în orașul Odobești începând cu data de 1 iulie 2023. Până în acest moment, nu am avut voie să avem Serviciu de ecarisaj pentru că ar fi însemnat să încălcăm legea. Îi asigur pe cetățenii orașului Odobești că această problemă va fi rezolvată în cel mai scurt timp, astfel încât niciun câine fără stăpân să nu mai fie pe raza orașului Odobești“, a încheiat primarul Daniel Nicolaș.

Sursa foto: https://www.freepik.com/

1 COMENTARIU

  1. o solutie pertinenta este focusarea pe programe de sterilizari nu pe serviciul de ecarisaj care pe linga costuri devine o imagine rusinoasa si criminala pentru Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?