Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Florin Răducioiu vine astăzi la Panciu! Aici este lansat proiectul Academia de Fotbal Social

Asociația Județeană de Fotbal Vrancea continuă punerea în practică a proiectului ”Academia de Fotbal Social” pe care l-a inițiat în 2014. Ediția din acest va fi lansată astăzi, pe Stadionul din Panciu, cu începere de la ora 17:00, cu participarea fostului mare vârf al Naționalei României și al lui Dinamo București, Florin Radu Răducioiu, câștigător al Cupei Campionilor Europeni la fotbal, cu AC Milan, în 1994.  ”Prezența lui Răducioiu nu este întâmplătoare, acesta fiind cîștigător al Ligii Campionilor, în 1994, cu AC Milan. Academia de Fotbal Social este un proiect ce constă în două antrenamente pe săptămână, în opt centre de pregătire, similare cu cele din centrele de selecție ale clubului AC Milan”, precizează un comunicat al AJF Vrancea.

Academia de Fotbal Social este un proiect de dezvoltare a fotbalului care își propune formarea ”unor formații de juniori care să crească numărul de echipe participante la campionatele de juniori C,D și E”. Au fost stabilite șapte din cele opt centre – al optulea urmează să fie convenit – în care vor avea loc activitățile din Acedemia Fotbalului Social – Panciu, Jariștea, Vizantea, Homocea, Soveja, Vulturu, Suraia. În aceste localități, centrele Academiei ”vor fi dotate cu porți mobile pentru copii, achiziționate de AJF Vrancea, precum și materiale necesare derularii activității și competiției – mingi, veste de departajare, copete, gărdulețe și jaloane care vor fi distribuite în mod gratuit către cluburile înscrise în proiect”, așa cum mai este anunțat în comunicat.

Inițiatorii proiectului își propun să-i asigure continuitate și în anii viitori, urmând ca membrii afiliati ai AJF Vrancea care își doresc să participe la Academia de Fotbal Social să beneficieze de aceleași condiții pentru atragerea copiilor din toate localitățile către fotbal și pregătirea lor în cadru organizat. ”Academia de Fotbal Social poate fi începutul unui drum spre performanță. Scopul proiectului este instruirea și pregătirea elevilor, pe baza unei metodologii moderne şi unitare de antrenament, elaborată de Comisia Tehnică a AJF Vrancea, împreună cu profesorii de sport sau foști jucători de fotbal din localitățile județului. În cadrul proiectului va fi monitorizată pregătirea sportivă și școlară a copiilor participanți, astfel încât aceştia să progreseze pe ambele planuri şi să reprezinte modele de urmat. Coordonatorul proiectului este profesorul Paul Cioran. Academia de Fotbal Social face parte din Proiectul Dezvoltarea fotbalului din județul Vrancea/Sportul pentru toți, proiect derulat de AJF Vrancea și CJ Vrancea”, conchide comunicatul AJF Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?