Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Deputatul Laurențiu Marin: Susțin dezvoltarea economiei bazată pe producție românească!

Deputatul Laurențiu Marin a declarat că Partidul Social Democrat va continua proiectele menite să vină în sprijinul românilor, iar prim ministrul Marcel Ciolacu introduce în programul de guvernare conceptul de Patriotism economic. Parlamentarul vrâncean a arătat că aceasta este modalitatea prin care noul guvern își propună să direcționeze investițiile și fondurile europene pentru dezvoltarea producției realizate în România. „Țara noastră trebuie să treacă de la o economie bazată pe consum de bunuri din import la o economie bazată pe producție autohtonă. E vizată în primul rând producția industrială, procesarea produselor alimentare și sectorul materialelor de construcții“, a afirmat Laurențiu Marin.

Acesta a explicat și ce înseamnă patriotismul economic. „Patriotismul economic înseamnă investiții, producție și locuri de muncă plătite decent aici, în România, Înseamnă realizarea unui parteneriat economic cu toate firmele are produc în România – indiferent de acționariatul lor. Înseamnă stimularea și atragerea investițiilor străine în capacitățile de producție din România. Înseamnă reducerea importurilor prin creșterea prezenței produselor românești. Înseamnă creșterea producției interne, mai multe locuri de muncă plătite decent. Înseamnă creșterea veniturilor celor care muncesc, în special pentru cei cu venituri mici și medii. Țintele propuse vizează inclusiv salariații din mediul privat: creșterea salariului minim net la 500 de euro și a salariului mediu net la 1.000 de euro. Înseamnă susținerea industriilor competitive din România: industria auto, industria materialelor de construcții, industria alimentară, industria IT, industria de medicamente și de echipamente medicale, chimică, petrochimică, industria de tractoare, mașini, unelte și utilaje agricole, îngrășăminte, construcția de nave și energie“, a spus Laurențiu Marin.

Acesta a susținut că salariile mici au fost mult timp prezentate ca principal avantaj pentru investițiile străine în România. Așa s-au dezvoltat industriile de lohn care au exploatat salariații români printr-un raport inechitabil dintre salariul plătit și munca prestată. Din același motiv, mulți români au fost nevoiți să plece la muncă în străinătate unde au prestat cele mai grele munci, (în special în agricultură și construcții) în schimbul unor salarii mai mici decât primeau salariații din țările de origine. „A venit vremea ca acest cerc vicios al salariilor mici să fie întrerupt! Românii trebuie să câștige mai mult, corect raportat la munca prestată, iar Guvernul Ciolacu are în vedere mai multe direcții pentru realizarea acestui obiectiv: reducerea taxării muncii pentru cei cu venituri mici și medii; creșterea salariului minim; forme de sprijin suplimentar pentru salariați“, a încheiat deputatul Laurențiu Marin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?