Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

FOTO: Gimnastică. Ana Maria Bărbosu are dublă legitimare – la CSA Steaua București și CSS Focșani

 

  • Campioana de la Focșani a semnat duminică, 11 iunie, cu clubul militar, până în 2025

          Ana-Maria Bărbosu, sportiva CSS Focșani, campioana europeană absolută de la Mersin în 2020, ocupanta locului 4 la sol, 8 la bârnă și a locului 7 la individual compus la prima ei participare la un Campionat Europen de senioare, la Munchen, în 2022, clasată pe locul 20 la individual compus la primul ei Campionat Mondial – Liverpool, 2022, a semnat duminică, 11 iunie, pentru 2 ani, cu CSA Steaua București. În aceeași zi, pe pagina de facebook Steaua București a fost postat textul: ”Bine ai venit, Ana Maria Bărbosu! Ana Maria Bărbosu (16 ani), una dintre cel mai valoroase gimnaste ale României din acest moment, a semnat azi un contract cu Steaua București! Evenimentul s-a petrecut azi, 11 iunie, la Centrul Olimpic de Gimnastică de la Deva, în prezența sportivei, a părinților acesteia și a managerului secției de gimnastică a clubului nostru, Simona Gherman. Contractul dintre clubul roș-albastru și Ana Maria Bărbosu este valabil până la 31 octombrie 2025 și trebuie menționat faptul că sportiva va avea dublă legitimare: Steaua București/CSS Focșani…MULT SUCCES LA STEAUA, ANA MARIA!”

          Ana Maria Bărbosu a fost formată și pregătită la CSS Focșani, până la plecarea la Centrul Național Olimpic pentru Junioare de la Deva, de profesorii antrenori Daniela Trandafir și Cezar Stoica. A impresionat lumea gimnasticii mondiale cu performanțele ei la mari competiții internaționale. Nivelul la care a ajuns a făcut necesară susținerea – în toate planurile, inclusiv în cel al devenirii sale de aici încolo – și din partea unui club mult mai puternic decât cel la care a fost formată. Nu a fost o mișcare bruscă, au fost tatonări anterioare finalizate duminică, 11 iunie odată cu semnătura pusă pe contract de cele două părți. Directorul Clubului Sportiv Școlar Focșani, profesorul Dimitru Sandu Zisu mi-a declarat ieri că a fost făcută o mișcare ”în interesul copilului. Pentru ea reprezintă un progres”. Între CSS Focșani și CS Steaua București a fost convenit un contract conform căruia, Ana Maria Bărbosu va concura pentru CSS Focșani în competiții naționale și europene, iar pentru CSA Steaua, în concursuri mondiale și olimpice.

          Mama Anei Maria, doamna profesorPompilia Bărbosu mi-a declarat: ”Le mulțumim  domnilor antrenori și cluburilor că au făcut posibil, pentru Ana, acest pas important pentru cariera ei sportivă. Sănătate să fie și cu ajutorul lui Dumnezeu toate cele dorite se vor împlini!”. 

Felicitări Anei Maria și părinților ei, felicitări antrenorilor ei, începând cu cei care i-au îndrumat primii pași în sala de gimnastică și au ajutat-o să devină campioană – Daniela Trandafir și Cezar Stoica. Felicitări și CSA Steaua București care are, de duminică, 11 iunie 2023, în curtea sa, o mare campioană pe care va fi dator să o ajute să devină și mai mare! Felicitări de acasă, Ana Maria, și urarea să ai mari performanțe în continuare!  

Sursa foto, Facebook Steaua București

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?