Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Închisoare cu executare pentru o amenințare pe Facebook: „Eu te pun pe căruţ… ţi-o zic în live acum”

Un vrâncean în vârstă de 45 de ani a fost condamnat la închisoare cu executare conform unei prime sentințe, pronunțate pe fond, într-un dosar în care era acuzat de amenințare. Amenințările au constat în afirmații pe care vrânceanul le-a făcut la adresa unui alt bărbat, în două live-uri pe Facebook. Din ce se detalia în motivarea instanței, preluată pe rejust.ro, totul se întâmplase în noiembrie 2021, când inculpatul postase pe pagina personală de Facebook live-uri în care adresa ameninţări cu acte de violenţă persoanei vătămate, cauzându-i acestuia o stare de temere. În plus, partea vătămată se plânsese și că inculpatul îl urmărea şi îi supraveghea locul de muncă, în condițiile în care cei doi nu erau tocmai prieteni și nu erau la primul conflict.

Din ce s-a stabilit în timpul anchetei, în live-urile respective, inculpatul îi adresa persoanei vătămate injurii și ameninţări cu comiterea unor acte de violenţă, afirmând că nu-i este frică de pușcărie: „A băgat pe toată lumea la puşcărie, un sifon imperial, un jeg care mă judec cu el… nu pierd niciodată mă… chiar dacă… dacă vreodată în viaţa asta, eu… o zic în live ca să ştie toată lumea… dacă mă închid pe viaţă, nu-mi pare rău niciodată pentru tine. (…) Bă!… dacă te iartă fratele tău să moară băiatul meu (…) eu te pun pe căruţ… ţi-o zic în live acum… n-am avut treabă cu tine până acum, n-am greşit cu un cuvânt faţă de tine, dar acum o zic live… te pun în căruţ (…). Ca să nu mai dăm nume la un sifon de la… cu şaorma… Ascultaţi ce vă zic aici!… Nu am treabă cu el, nu-i dau nume, nu nimic. El se simte că-i viaţa lui, inima lui, da… îi cu nesfârşit de la sifoanele care le dă. (…) Și vă zice moşu aicea… pentru mine puşcăria nu sunt tigri, mă duc la facultate, fac formă, dau burtica jos… nu mi-e frică de puşcărie, să vă intre în cap… mie nu mi-e frică, dar ascultaţi ce vă zic! (…) adică stai cuminte în banca ta! Ascultă ce zic eu aici… vedeţi-vă dracu de treaba voastră (…) eu dacă mă duc… şi 10 ani dacă mă duc nu-mi pare rău, dar nu fac nimic (…)”.

Cum dovada celor de mai sus nu putea fi contestată, la audieri inculpatul a recunoscut ceea ce făcuse, cu explicația că era acasă, într-o stare avansată de ebrietate, dar că nu a avut şi nu are intenţia să pună în aplicare ameninţările. În plus, bărbatul a promis că nu va mai intra în conflict cu partea vătămată, însă chiar dacă pedeapsa stabilită a fost o amendă penală, la aceasta s-a adăugat și o condamnare veche, respectiv închisoare cu amânare, după ce fusese prins conducând cu un permis fals.

Constată că fapta ce face obiectul prezentei cauze a fost săvârșită în termenul de încercare al amânării aplicării pedepsei stabilit prin sentinţa penală (…) definitivă prin respingerea apelului, prin decizia penală a Curții de Apel Galați. (…) dispune revocarea amânării aplicării pedepsei închisorii de 1 an şi o lună închisoare aplicată inculpatului (…), aplicarea şi executarea acesteia. (…) adaugă pedeapsa de 900 lei amendă penală, reprezentând 90 de zile – amendă, suma corespunzătoare unei zile amendă fiind de 10 lei, aplicată prin prezenta hotărâre la pedeapsa rezultantă de 1 an şi o lună închisoare aplicată inculpatului prin sentinţa penală (…) şi dispune ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 1 an şi o lună închisoare în regim de detenție şi de 900 lei amendă penală, reprezentând 90 de zile – amendă, suma corespunzătoare unei zile amendă fiind de 10 lei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se precizează în sentință.

Sursa foto: pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?