Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

VIDEO EXCLUSIV! Tornadă la Petrești, pe șantierul autostrăzii A 7

O tornadă formată în Vrancea a fost filmată în urmă cu puțin timp, în apropiere de Petrești. 

Tornada, un fenomen meteo extrem, neîntâlnit până de curând în România, și-a făcut apariția astăzi, pe șantierul autostrăzii A7, în apropierea localității Petrești (în imagini, la mică distanță se poate vedea Crângul Petrești). Momentul a fost filmat în jurul orei 15.00 și a fost precedat de alte tornade, de mai mică putere.

Fenomene meteo extreme, raportate tot mai frecvent în România, tornadele au apărut mai ales în sud-estul țării, zonă unde se produc, potrivit meteorologilor, cele mai multe astfel de vârtejuri. Un asemenea fenomen extrem a fost filmat în 2019 la Drajna, județul Călărași, când un autocar cu 39 de pasageri s-a răsturnat, după ce a fost lovit în plin de o tornadă formată în apropiere. O altă tornadă puternică a fost filmată în 2021, pe un câmp din județul Tulcea.

Conform observatornews.ro, meteorologul ANM Oana Păduraru a explicat că în acest caz este vorba despre un fenomen meteo botezat de americani ”dust devil” sau, în traducere liberă, ”diavolul de praf”, care nu ar trebui să ne dea motive reale de îngrijorare.

”Când vorbim de instabilitate atmosferică includem şi acei nori pâlnie pe care i-am văzut în ultima vreme şi tornadele care au fost şi în zona țările noastre, dar și acest tip de vârtej de praf”, a explicat la Observator, specialistul ANM Oana Păduraru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?