Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Măicănești. Mai multe drumuri locale vor fi asfaltate

Mai multe drumuri din comuna Măicănești vor fi asfaltate. Societățile Oldroad Construct SRL, Tancrad SA, DM Building & Roads Engineering & Partenership SRL au câștigat licitația organizată de Primăria Măicănești pentru două proiecte de investiție care vizează serviciile de proiectare, asigurarea asistenței tehnice din partea proiectantului pe perioada de execuție a lucrărilor și execuția lucrărilor de construcții. Este vorba de obiectivele de investiții ,,Modernizare drumuri locale, comună Măicănești, județul Vrancea” și „Modernizare drumuri de interes local, comuna Măicănești, judetul Vrancea”.

Valoarea estimată a investiției este de 3 milioane de lei.

Traseele studiate se desfășoară pe teritoriul administrativ al comunei Măicănești, localitățile Măicănești și Belciugele, prezentând degradări ale corpului drumului, starea drumurilor fiind proastă. Degradările sunt cele specifice drumurilor pietruite cu balast în amestec cu pietriș și nisip, fără lucrări de întreținere curentă, cu gropi, făgașe longitudinale, denivelări, văluiri. Podețele nu asigură o scurgere și evacuare corespunzătoare a apelor din zona drumurilor. Necesitatea lucrărilor propuse este argumentată de starea tehnică actuală a drumurilor și de condițiile de circulație actuale și de perspectiva cum ar fi: degradarea sistemului rutier; viteze de deplasare reduse din cauza infrastructurii inadecvate; siguranța circulației redusă; volum mare de noxe, datorat traficului; confort scăzut al utilizatorilor; accesibilitate și mobilitate scăzută”, se arată în descrierea investiției.

Drumurile care vor fi modernizate în satul Măicănești sunt: Strada Pieței – drum pietruit, Strada Unirii – drum pietruit, Strada Revoluției – drum pietruit, Strada Independenței – drum pietruit, Strada Libertății – drum pietruit, Strada Liniștei – drum pietruit, Strada Școlii – drum pietruit. În satul Belciugele va fi asfaltată strada Crizantemelor, care în prezent este tot drum pietruit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?