Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

VIDEO: Odobești. Trei proiecte admise la finanțare pentru dotarea unităților de învățământ

Primarul Daniel Nicolaș a anunțat că instituția pe care o conduce a depus trei proiecte care au și fost admise la finanțare. Proiectele depuse de Primăria Odobești vizează modernizarea liceelor, școlilor și grădinițelor. Este vorba de următoarele proiecte: Dotarea cu laboratoare inteligente a Liceului Teoretic Odobești; Dotarea cu laboratoare Smart a Liceului Agricol Odobești; Dotarea cu mobilier, echipamente electronice și digitale a unităților de învățământ din Odobești.

Primarul Daniel Nicolaș a mai anunțat că în luna iunie a.c. va depune spre finanțare un proiect ce vizează înființarea unei școli verzi. Școala va avea săli de clasă, laboratoare complet utilate și dotate. Finanțarea investiției se va face prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

De reținut că în orașul Odobești se mai află în derulare și proiectul „Modernizare, reabilitare și dotare Liceu Tehnologic Odobești, jud. Vrancea“. Proiectul este finanțat din PNDL II și are o valoare de peste un milion de euro. Clădirea în care funcționează liceul a fost construită în anul 1901 și are 2 corpuri, respectiv corpul A în suprafață de 3067 mp și corpul B cu o suprafață de 870 mp. Acestea vor fi reabilitate și dotate în întregime. „Scopul acestui proiect de investiții este de îmbunătățire a calității infrastructurii de educație și a dotării liceului pentru asigurarea unui proces educațional de nivel european și a creșterii participării populației școlare la procesul educațional. Pentru atingerea acestui obiectiv, principalele măsuri de intervenție vor consta în repararea și remedierea degradărilor pe care cele 2 clădiri le prezintă și utilarea acestora cu echipamentele și dotările necesare“, a precizat primarul Daniel Nicolaș. În prezent, la acest liceu sunt înscriși 415 elevi, pe următoarele domenii de pregătire profesională: agricultură, protecția mediului, industria alimentară, economic și comerț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?