Ediția: Duminică 21 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Duminică 21 aprilie 2024 Nr. 6608

A murit Tina Turner

Tina Turner (nume real Anna Mae Turner, născută Bullock) s-a născut la 26 noiembrie 1939, în orăşelul Nutbush din statul american Tennessee. Când era adolescentă, mergea deseori să asculte muzică la Club Manhattan din St. Louis, unde într-o seară, l-a cunoscut pe Ike Turner, solistul de la Kings of Rhythm. Atunci viaţa ei s-a schimbat, devenind în scurt timp principala vocalistă a trupei Kings of Rhythm, potrivit site-ului https://www.biography.com.

A înregistrat împreună cu Ike piesa A Fool In Love, care a ajuns un hit în topurile din Statele Unite. Ike şi Anna s-au mutat în California, despărţindu-se de Kings of Rhythm, iar Anna şi-a schimbat numele în Tina Turner. Cei doi s-au căsătorit în 1962, în Mexic. Curând, Phil Spector – unul dintre cei mai buni producători ai momentului – i-a propus Tinei să înregistreze piesa River Deep, Mountain High, care a ajuns, în Marea Britanie, pe locul 3 în topurile pop. Succesul aduce noi fani în Europa, dar şi noi prieteni, printre care se numără şi membrii trupei Rolling Stones, care îi invită pe Tina şi Ike Turner să cânte în deschiderea noului lor turneu din toamna acelui an.

La 34 de ani, Tina a primit un rol în filmul Tommy, un film muzical rock, după un scenariu scris de trupa The Who, în care Tina interpreta personajul Acid Queen. În iulie 1976, în urma neînţelegerilor repetate, Tina şi Ike se despart.

În vara anului 1981, Tina susţine trei show-uri la Hotel Ritz, unde a fost remarcată de Rod Stewart, care a invitat-o să cânte alături de el piesa Hot Legs. Astfel, Tina Turner nu mai era doar un star al anilor ’60, ci şi unul al anilor ’80. Apoi cântă în deschiderea celor de la Rolling Stones şi alături de Mick Jagger interpretează piesa Honky Tonk Woman. În decembrie 1983, melodia „Let’s Stay together” se afla pe locul 5 în topurile britanice. Discul Private Dancer a fost înregistrat la Capitol Records în aprilie 1984.

Următorul single a fost What’s Love Got to Do With It?, urmat de Private Dancer. Tina Turner a primit apoi propunerea regizorului australian George Miller de a juca în a treia serie a filmului Mad Max – Beyond The Thunderdome, alături de Mel Gibson, iar artista a acceptat. Tot atunci, noul ei single, What’s Love Got to Do With It? ajunge pe locul 1 în topuri.

Albumul Private Dancer s-a vândut în peste 10 milioane exemplare în toată lumea şi conţine patru hituri: Let’s Stay Together, What’s Love Got to Do With It?, Better Be Good to Me şi Private Dancer.

În 1985 a câştigat două trofee la Galele Premiilor Muzicale Americane, iar după spectacol, alături de mulţi alţi interpreţi ai momentului, a înregistrat piesa We Are The World, alături de mulţi artişti celebri, pentru a ajuta poporul etiopian. În acelaşi an, a primit trei premii importante: Premiul Grammy pentru cea mai bună interpretă pop (What’s Love Got to Do With It?), Premiul Grammy pentru cea mai bună interpretă rock (Better Be Good to Me) şi Premiul pentru cea mai bună înregistrare (What’s Love Got to Do With It?).

După succesul avut cu Private Dancer, următorul album a apărut în 1986 – Break Every Rule, care conţinea două hituri – Two People şi What You Get Is What You See, urmat de un an de promovare cu apariţii TV, filmări de videoclipuri şi un nou turneu. Anul 1986 este şi anul apariţiei cărţii autobiografice intitulată Eu, Tina, ce avea să facă subiectul unui film de succes câţiva ani mai târziu.

Sursa foto și text:dcnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?