Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

Încărcare gratuită pentru focșănenii deținători de mașini electrice

Focșănenii, deținători de mașini electrice, își pot încărca mașinile gratuit. Societatea Alegria Total pune la dispoziția celor interesați cinci stații de încărcare rapidă, amplasate în curtea societății de pe strada Mărășești, lângă Autogara Focșani. Stațiile sunt astfel amplasate încât pot fi încărcate simultan cinci autoturisme.

Vânzarea autoturismelor electrice şi hybrid a depăşit anul trecut, pentru prima dată, vânzarea autoturismelor cu motoare diesel, creştere datorată stimulentelor acordate prin Programul Rabla PLUS, derulat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, prin Administraţia Fondului pentru Mediu, a informat instituţia. În Focșani circulă deja autobuze electrice, Primăria derulând proiecte în acord cu legislația europeană privind mediul, cum este cel privind „Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focșani în vederea creșterii atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale”.

Conform Hotnews, la finalul anului 2022, Guvernul a inițiat un proiect de lege privind mobilitatea urbană durabilă. Acesta prevede în linii mari că autoritățile locale trebuie să facă Planuri de Mobilitate Urbană Durabilă și enumeră principiile mobilității urbane durabile (încurajarea transportului public și descurajarea folosirii mașinii personale, amenajarea de piste pentru biciclete și spații pietonale, reducerea emisiilor de CO2). Proiectul de lege a fost depus la Senat și adoptat pe 6 februarie, ajungând în discuție la Camera Deputaților, for decizional.

Sursa foto: Mike Bird-pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?