Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Consiliul Județean Vrancea se reunește astăzi în ședință extraordinară

Consiliul Județean Vrancea se reunește azi în ședință extraordinară. Pe ordinea de zi se află două proiecte inițiate de președintele Cătălin Toma. Este vorba de proiectele: „Aprobarea componenței nominale a Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Vrancea”; „Elaborarea documentației necesare pentru proiectul “Verde la educație – microbuze electrice pentru elevi” în vederea depunerii spre finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 15 – Educație”.

Ministerul Educaţiei a lansat apelul de proiecte „Microbuze electrice pentru elevi“, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – Componenta C15: Educaţie. În cadrul acestui apel, prin intermediul unităţilor administrativ-teritoriale judeţene, şcolile vor fi dotate cu microbuze electrice graţie finanţării prin PNRR.

Alocarea financiară PNRR totală pentru achiziţia microbuzelor electrice este de 250 de milioane de euro, fără TVA. Potrivit Ministerului Educaţiei, obiectivul urmărit prin acest apel vizează îmbunătăţirea condiţiilor de transport pentru elevi, cu precădere pentru cei din zonele izolate, cu populaţie scăzută, prin furnizarea de microbuze şcolare electrice, prietenoase cu mediul şi cu un consum energetic redus. Această măsură urmăreşte facilitarea accesului copiilor la educaţie, prin protejarea mediului înconjurător, contribuind şi la obiectivul Uniunii Europene de a reduce emisiile nete de gaze cu efect de seră cu cel puţin 55% până în 2030, precizează instituţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?