Cadastru gratuit în comunele Golești și Homocea

0
458

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat o procedură de licitație deschisă pentru realizarea cadastrului și a cărților funciare în comunele vrâncene Golești (1313 hectare) și Homocea (4489 hectare). Lucrările de cadastru general vor fi gratuite pentru cetățeni, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020.Cele două comune vrâncene fac parte din cele 92 de unități administrativ-teritoriale (UAT), din 26 de județe, cuprinse în proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” finanțat prin Programul Operațional Regional.

Potrivit anunțului ANCPI, procedura de achiziție publică se desfășoară pe loturi, fiecare comună reprezentând un lot. Suprafața totală estimată a comunelor aferente celor 92 de loturi este de 330.705 de hectare.

„Procedura va fi finalizată cu încheierea unui contract multianual/lot, iar valoarea totală estimată este de 142.914.072,76 de lei (fără TVA). Anunțul a fost publicat și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE) cu numărul 2023/S 097-302372. Astfel, la această procedură pot depune oferte toți operatorii economici din țară sau din străinătate care îndeplinesc cerințele solicitate de ANCPI. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 26 iunie 2023”, se arată în anunțul ANCPI. Proiectul european este în completarea Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) derulat la nivel național, cu fonduri europene și cofinanțare de la bugetul de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here