Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

VIDEO: Premiu obținut la Iași de Colegiul Economic din Focșani

În perioada 12-14.05.2023 s-a desfășurat la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iași, cea de a IX-a ediție a Concursului „ȘTIU ȘI APLIC- Securitatea şi sănătatea în muncă se dobândeşte de pe băncile şcolii” – Etapa națională 2023. În acest an, din județul Vrancea au participat echipele constituite din elevi de la Colegiul Economic „ Mihail Kogălniceanu “ – Focşani, Colegiul Tehnic „ Valeriu D. Cotea– Focşani și Liceul Tehnologic „ Alexandru Ioan Cuza Panciu. Echipa constituită din elevi de la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu “ – Focşani, secțiunea tehnologic, ciclu superior, a obținut premiul al III-lea.

Felicităm participanții și premianții pentru rezultatele obținute, elevi și profesori coordonatori. Obiectivul principal al concursului este încurajarea şi atragerea elevilor în activităţi de studiere a disciplinei numită Securitate şi sănătate în muncă, de promovare a securității și sănătății în muncă și pentru formarea unei culturi de prevenire în rândul tinerilor din licee și școli profesionale. Centrele de învăţământ pot contribui decisiv la scăderea ratei de accidentare a tinerilor lucrători, prin informarea şi educarea tinerilor în ceea ce priveşte securitatea şi sănătatea în muncă în cadrul unei discipline cu acelaşi nume. Scopul acestui concurs este conștientizarea profesorilor și tinerilor elevi, viitori lucrători, asupra riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională de la viitoarele locuri de muncă, prin încurajarea și atragerea elevilor în activități de studiere și aplicare a securității și sănătății în muncă.

Obiective realizate:

1. Identificarea, stimularea și promovarea elevilor cu aptitudini creative și interes sporit pentru domeniul de studiu: securitate și sănătate în muncă.

2. Dezvoltarea competentelor elevilor, prin activități de bune practici în securitate și sănătate in muncă.

3. Dobândirea de cunoștințe suplimentare în acest domeniu, familiarizarea cu metodele de studiu.

4. Implicarea sistemului educațional în promovarea domeniului securității și sănătății în muncă;

5. Constientizarea factorilor de decizie, atât la nivel local, regional și național, a importanței dezvoltării activităților educative în domeniul securității și sănătății în muncă.

Conștientizarea comportamentului preventiv în mediul de muncă, crearea unui sistem de orientare practică privind constientizarea atitudinii preventive in mediul de muncă și combaterea accidentelor de muncă se poate realiza la categoria de vârsta peste 15 ani, când din punct de vedere legal elevii au acces în locuri de muncă.

Eliza Botezatu

Inspector şef, Inspectoratul Teritorial de Muncă Vrancea

COMUNICAT DE PRESĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?