Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Tentativă de suicid la Clipicești. A fost nevoie de negociator

În această dimineață, o ambulanță aparținând Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea a intervenit în localitatea Clipicești, comuna Țifești, pentru un bărbat care a încercat să-și pună capăt zilelor.

,,Astăzi, 20.05.2023 la ora 5:34, SAJ Vrancea a primit o solicitare în localitatea Clipicești pentru o tentativă de suicid prin spânzurare. La locul solicitării s-a deplasat un echipaj SAJ de urgență tip B 2 cu asistent unde s-a identificat un bărbat baricadat în locuință. La solicitare au participat în colaborare echipaj de poliție și echipa de negociere. În urma negocierilor, pacientul a fost calmat și preluat de echipajul SAJ. Pacientul a fost monitorizat și transportat la Spitalul Județean Focșani, Secția de Psihiatrie”, a transmis purtătorul de cuvânt al SAJ Vrancea.

Tetantivă de suicid, împiedicată de echipa de intervenție

Potrivit unui comunicat de presă transmis de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea, bărbatul s-a închis singur în locuință, având asupra sa o butelie, un topor și un cuțit, și amenința că le va folosi în intenția de a se sinucide. La intervenție au acționat polițiști, jandarmi și pompieri, inclusiv polițiști de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și un negociator din cadrul IPJ Vrancea:

„Forțele de ordine din Vrancea au intervenit la timp pentru salvarea unui bărbat care încerca să-și pună capăt zilelor. La data de 20 mai 2023, ora 05.38, polițiștii din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Panciu au fost sesizați prin SNUAU 112 de către un bărbat, din comuna Țifești, cu privire la faptul că intenționează să se sinucidă prin spânzurare. Operatorii 112 au stat de vorbă cu apelantul până la intervenția echipajelor de intervenție.

La fața locului au intervenit imediat polițiști din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Panciu, Poliției Orașului Panciu, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, un negociator din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, precum și jandarmi și pompieri. Bărbatul s-a închis singur în locuință și avea asupra sa o butelie, un topor și un cuțit, cu privire la care amenința că le va folosi. În urma discuțiilor purtate de către negociatorul din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vrancea cu bărbatul în cauză, s-a reușit detensionarea situației și scoaterea din imobil a acestuia. Ulterior, bărbatul, în vârstă de 66 de ani, a fost preluat de către lucrătorii din cadrul S.A.J. Vrancea și internat la o secție medicală”, se arată în comunicatul Biroului de presă al IPJ Vrancea.

foto cu rol ilustrativ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?