Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

GALERIE FOTO! Exerciții desfășurate de ISU Vrancea la Penitenciar și Spitalul Militar Focșani

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea a desfășurat joi, 11 mai a.c., la sediul Penitenciarului Focșani, un exercițiu pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de cutremur și incendiu.
Scenariu a presupus ca în urma producerii unui seism, într-o cameră de deținere, în care se află persoane încarcerate a izbucnit și un incendiu de mici dimensiuni. Urmare a celor întâmplate, s-au luat măsuri pentru evacuarea persoanelor, lichidarea incendiului și acordarea primului ajutor persoanelor afectate de consecințele manifestării acestor evenimente negative.
Aplicația a urmărit armonizarea acțiunilor forțelor specializate din cadrul celor două instituții și îndeplinirea următoarelor obiective: instruirea salariaţilor penitenciarului în domeniul situaţiilor de urgenţă, prin punerea în practică a noțiunilor teoretice; conducerea şi coordonarea corectă a procedurii de salvare – evacuare, în scopul minimizării riscurilor existente asupra personalului de intervenție; verificarea timpului de reacţie la alarmă a echipei de intervenţie pentru situaţii de urgenţă; modul de comportare (reacție), al deținuților și al personalului unității, care își desfășoară activitatea în cadrul Penitenciarului Focșani, în caz de cutremur și incendiu, precum și modul de punere în practica al Planului de intervenție – evacuare”, se arată într-un comunicat al ISU Vrancea.

De asemenea, Detașamentul de Pompieri Focșani a desfășurat vineri, 12 mai a.c., „un exercițiu, cu forțe și mijloace, la Spitalul Militar Focșani. Patru echipaje de pompieri au participat la acțiune, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și o autospecială de descarcerare”, potrivit unui comunicat transmis de Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea.

Despre exercițiul de antrenament în caz de incendiu, desfășurat la Spitalul Militar de Urgență „dr. Alexandru Popescu” Focșani, aflăm mai multe din postarea publicată pe pagina de facebook a spitalului:
„Vineri, 12 mai 2023, a avut loc la Spitalul Militar de Urgență „dr. Alexandru Popescu” un exercițiu pentru intervenție în caz de incendiu, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Anghel Saligny” Vrancea.
Prin apel la numărul unic de urgență 112 s-a verificat în timp real intervenția, evacuarea și asigurarea pacienților și a bunurilor materiale de pe Secția Medicină internă a spitalului.
După scenariul prevăzut, o asistentă din cadrul secției medicină internă a observat ieșind fum dintr-un salon cu pacienți și a alertat personalul medical aflat în serviciu. S-a aplicat procedura urgentă de intervenție în acest caz și promtitudinea cu care s-a intervenit a asigurat succesul exercițiului. Exercițiul a fost programat să se desfășoare la o oră cu trafic intens în oraș pentru a se estima intervenția într-o situație cât mai dificilă.

Echipajele Detașamentului de Pompieri Focșani au intervenit cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de lucru la înălțime, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD acționând pentru stingerea incendiului, evacuarea a doi pacienți din Secția Medicină internă și transportarea la compartimentul primire urgențe al spitalului.
Comandantul detașamentului de pompieri Focșani, locotenent colonel Gavrilă Adrian, cadrul tehnic, plutonier adjutant Panaite Tudorel și șeful formațiunii de pompieri, pcc Mocanu Valentin, din cadrul spitalului, au coordonat desfășurarea exercițiului.
Sănătate, vocație, tradiție!
Text/foto: plutonier adjutant Adrian Galiță” –  Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” Focșani

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?