Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

FOTO: Alin Samoilă-Sava, focșăneanul care i-a antrenat, o săptămână, pe noii jucători de senzație ai Farului Constanța!

 

  • O scurtă discuție ce poate naște dezbateri, idei pentru relansarea fotbalului focșănean

Profesorul Alin-Samoilă-Sava, antrenor – împreună cu profesorul Daniel Bănică – al echipelor Liceului cu Program Sportiv Focșani, mi-a trimis câteva fotografii din urmă cu trei ani, în perioada în care făcea parte din grupul de antrenori care s-au ocupat de selecția fotbaliștilor pentru Lotului Național U 15 al României, cu copii născuți înm 2005. Am avut onoarea să antrenez o săptămână acești copii minunați de la Academia Hagi-Farul Constanța care acum ne încântă cu evoluțiile lor în Superligă. Mazilu Adrian – nr. 11, Borza Andrei – nr. 3. Acum doi ani au fost la selecție și pregătire Enes Sali, alt jucător cu calități deosebite demonstrate din plin în meciurile din Liga Națională, ca și talentatul Rareș Fătu, focșăneanul de la Academia Hagi atunci, la Parma, în Italia, azi”, mi-a spus profesorul Alin Samoilă-Sava.

Acesta ar fi capătul dintâi al unor povești de viață aflate la începutul lor în urmă cu doi-trei ani, pe care, plini de har fotbalistic, foarte tinerii jucători ai Academiei Hagi – Farul Constanța o scriu în mod spectaculos în Liga Națională, cu un fotbal încântător și eficient. „Vedem cum sunt acum! Cum erau atunci, îl întreb pe antrenorul focșănean care a avut onoarea să le fie antrenor, chiar și doar o săptămână la Lotul Național…”. „Copii foarte disciplinați, talentați, seriozitate maximă. Vă dau un exemplu: avem un grup de Whastapp prin care comunic și acum cu ei și îi felicit pentru progresul și evoluțiile lor. Copii foarte receptivi, le spuneam programul de antrenament și ora la care să ne vedem jos la Mogoșoaia… Ei erau cu 30 minute înainte. Asta înseamnă disciplina, seriozitate și 200% în antrenament. Asta ne lipsește nouă la Focșani!”. „Aveți suficientă experiență pedagogică, de ce credeți că acolo se poate, nu doar la Națională, pentru că explozia lor ca fotbaliști este rezultatul muncii de la club înainte de toate?”. „Aceste lucruri se întâmplă pentru că nu avem modele în echipe de Liga întâi sau a doua. Eu vorbeam cu ei în ședință și ei toți aveau în gând și ca obiectiv: să jucăm în Liga Națională! Unde au și ajuns. Unii, inclusiv în Naționala de seniori a României!”

Foarte instructivă scurta mea discuție cu profesorul Alin Samoilă-Sava. Și care poate fi cu siguranță generatoare de dezbateri, de idei, pentru oamenii care au ca fișă a postului relansarea fotbalului focșănean începând de la bază. Mai cu seamă acum când echipa de seniori a Focșaniului a ajuns la cel mai de jos nivel de performanță de la înființarea sa, în 2016!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?