Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

VIDEO: Prefectul Halici a vizitat șantierul DN 2L Soveja-Lepșa: Sunt secțiuni din drum, proprietate privată! Cine a greșit, va răspunde!

Porțiuni din drumul național 2L Soveja-Lepșa au fost intabulate în favoarea unor persoane fizice și societăți comerciale care dețin păduri în zona mănăstirii Lepșa. Prefectul Nicușor Halici a cerut instituțiilor statului să rezolve cât mai repede această situație astfel încât să nu fie blocate lucrările la drumul național 2L Soveja- Lepșa. Lucrările sunt într-o fază avansată și, în acest ritm, se va putea circula din toamnă între cele două localități. Prefectul Nicușor Halici a arătat că realizarea acestui drum este un pas înainte pentru întregul județ și un pas către normalitate pentru turiștii care vor să ajungă în ambele zone montane ale Vrancei. „Execuția acestui drum este o provocare și a presupus adoptarea unor soluții tehnice complexe, dar realizarea lui efectivă ajunge să se lovească de incapacitatea unor instituții ale statului de a înțelege și de a aplica legea. Cu prilejul vizitei în şantier și din discuțiile purtate cu reprezentanții constructorului, am aflat că sunt secțiuni ale acestui drum național pe care au fost intabulate suprafețe în favoarea unor societăți comerciale sau persoane fizice. Am spus în repetate rânduri că nu voi tolera niciun astfel de derapaj, mai ales când el este de natură să încetinească ori să stopeze realizarea unor lucrări importante, așa că am solicitat deja instituțiilor responsabile să transmită clarificări în regim de urgență pentru ca, tot în regim de urgență, aceste probleme să fie și rezolvate”, a spus prefectul Nicușor Halici.

Reprezentantul Guvernului a menționat că este vorba despre circa 2 kilometri din drumul național pe care nu pot fi realizate lucrări pentru că a fost intabulat în favoarea unor persoane private. Sunt porțiuni pe care intabularea este până la axul drumului dar și pe toată lățimea drumului. „După mănăstirea Lepșa sunt porțiuni de drum național pe care sunt împroprietărite persoane private, proprietari de păduri de la nivelul județului. Vom vedea care sunt soluțiile legale. Am avut deja discuții cu OCPI, însă văd că nu s-a remediat problema pentru că nu aveau voie să intabuleze un drum național. Sunt scăpări instituționale ale unor funcționari care vor trebui să răspundă. Însă până atunci mă interesează să remedieze problema pentru că am ajuns ca acum constructorul să fie într-o zonă de blocaj. Lucrările se apropie de această zonă și ar mai rămâne o porțiune de doi kilometri de la Mănăstirea Lepșa pe care nu se poate interveni deoarece, ce să vezi, este o proprietate privată”, a afirmat prefectul Nicușor Halici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?