Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

„Vreau să fiu vedetă!” – Concurs dedicat micilor artiști din județul Vrancea

Vineri, 28 aprilie, Ateneul Popular ”Maior Gheorghe Pastia” a organizat, în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani și Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu”, primul eveniment-concurs din 2023.

”Vreau să fiu vedetă!” reprezintă preambulul unui festival de muzică pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 15 ani. Concursul s-a deschis vinerea trecută cu prima etapă, cea dedicată copiilor de la 4 la 10 ani, urmând ca pe 12 mai să urce pe scena Ateneului și micii artiști cu vârsta începând de la 11 până la 14 ani. În urma celor două etape, concurenții selectați vor câștiga dreptul de a cânta direct în finala Festivalului-concurs de muzică ușoară românească ”Florile Dragostei”, din 31 mai.
”Vreau să fiu vedetă!” a debutat în forță cu numeroși prichindei dornici să impresioneze juriul format din: Anca Rotaru – membru al Corului ”Pastorala”, Carmen Cazaciuc – referent de programe culturale și Ionuț Drilia – managerul Ateneului Popular.

Concursul propriu-zis a început la ora 18:30, însă simpaticele vedete au umplut nerăbdătoare scena cu câteva ore mai devreme, repetându-și momentele alături de profesorii coordonatori. Copiii au interpretat melodii cunoscute din repertoriul muzicii ușoare românești, printre care s-au regăsit cântece ca ”Pupăza din tei” sau ”Are mama o fetiță” ori melodii îndrăgite precum ”Cartierul cântă rock” sau ”Vreau să am steaua mea”.
Sala de spectacol a răsunat de aplauzele pline de entuziasm ale părinților și bunicilor care au venit să-i susțină pe juniori.

Reflectoarele au strălucit asupra participanților pe tot parcursul serii, iar Ateneul s-a umplut cu râsete, dansuri și voie bună.
La sfârșitul serii, toți concurenții au primit diplomă de participare, iar cinci dintre aceștia s-au calificat în marea finală a festivalului.

Locul I a fost ocupat de Alexia Arghiroiu de la Liceul de Artă ”Gheorghe Tătărescu”. Pe locul al doilea s-a calificat Irina Gavrilă de la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare”, alături de Eva Maria Bujor, care a obținut premiul al treilea.

De asemenea, cele două mențiuni oferite în această etapă a concursului au fost acordate participanților Elia Daniel Baciu de la Școala Gimnazială Ploscuțeni și Ioana Evelina Ghenuche de la Școala Gimnazială ”Anghel Saligny”.

Înainte de a urca pe scenă, concurenții ne-au răspuns la câteva întrebări referitoare la participarea la concurs și pasiunea lor pentru muzică, din care am aflat ce se ascunde în spatele emoțiilor: ”Îmi place să cânt și să dansez, mă pasionează muzica încă de când eram mică, mică.” (Antonia, 9 ani); ”Mi-am dorit să particip la acest concurs pentru că știu că pot și vreau să le arăt și altora!” (Ecaterina Teodora Nicu); ”Particip la toate concursurile, îmi place muzica.” (Eva, 6 ani); mama fetiței ne-a declarat că aceasta cântă de 4 ani.
Seara s-a dovedit a fi un succes atât pentru micii interpreți cât și pentru publicul prezent în sală. Participanții au părăsit Ateneul cu zâmbetul pe buze și cu gândul la următoarele concursuri.

Andra Voicu și Violeta Boboc
Centrul de Excelență Vrancea/ Colegiul Național ”Al. I. Cuza”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?