Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO și GALERIE FOTO: „Maica Domnului l-a trezit pe băiat”. O familie cu doi copii din Irești are nevoie de ajutorul nostru după ce casa lor a fost făcută scrum

Vasilică Iulian Ene, tatăl a doi copii din satul Irești, comuna Vidra, ne cere ajutorul după ce locuința familiei a fost făcută scrum în urma unui incendiu. Nefericitul eveniment s-a produs în dimineața zilei de 30 martie a.c., când a luat foc „burlanul flexibil de la centrală‟. „30.03.2023, astăzi, Dumnezeu a decis să-mi ia totul. Doamne, îți mulțumesc! Fie voia ta. Facă-se voia ta. Bine că m-ai salvat pe mine și pe băiatul meu. Nu mai am nimic, mi-a ars tot, toată averea agonisită și muncită cinstit și cu sudoare. Nu mi-a rămas nimic, în câteva minute a ars tot. Mi-au ars și mașinile. Una dintre ele era mașina cu care îmi întrețineam familia. Nu mai am nimic. Dumnezeu mi-a dat o pedeapsă prea mare. Dar eu nu m-am supărat pe Dumnezeu. Fie voia Lui, facă-se voia Lui! Să nu vă întristați. Nu am avut nimic. Cu rușine mare față de dumneavoastră, FAC UN APEL. O să las mai jos numerele de cont și, care poate să ne ajute cât de puțin, Dumnezeu o să vă înapoieze înzecit. Număr contact: 0723458354, Ene Vasilică Iulian. CONT RON: RO92BTRLRONCRT0246232501, CONT EURO: RO42BTRLEURCRT0246232501. Vă mulțumim și Dumnezeu să vă binecuvânteze‟, este mesajul postat pe pagina de Facebook a bărbatului.

Dacă acesta a fost planul Lui Dumnezeu, cu cine să mă cert?‟

Am luat legătura cu Vasilică Ene care ne-a spus că are mare nevoie de ajutorul nostru, al tuturor, pentru a-și putea construi o căsuță. „Incendiul a izbucnit în jurul orei 04:00. Băiatul meu s-a trezit pentru că a auzit cum pârâia lemnul. Am ieșit desculți, în pijamale, cu portofelul și telefonul. Nu am putut salva nimic altceva. Am ieșit în ultima secundă. Puteam să fim morți dacă nu ne trezeam. Maica Domnului l-a trezit pe băiat. Avem o icoană cu Maica Domnului care nu a luat foc… chipul ei n-a luat foc. Mare este Dumnezeu! Mulțumim Lui că am scăpat cu viață. Tot în El ne punem nădejdea‟, spune, vizibil afectat, vrânceanul.

În acea zi, acasă erau doar bărbatul și fiul în vârstă de 15 ani. Soția și fiica lor de 2 ani se află în Germania. În acest moment, familia locuiește provizoriu în casa „unei surori‟. Deși „lumea ne încurajează‟, Vasilică Ene mărturisește că „este greu să-ți pierzi casa. Era o casă din paiantă, dar a fost renovată și aveam condiții ca la bloc. Dacă acesta a fost planul Lui Dumnezeu, cu cine să mă cert?‟.

Potrivit pompierilor vrânceni, „la fața locului s-au deplasat 2 autospeciale de stingere cu apă și 1 ambulanță SMURD de la Stația de Pompieri Vidra. La momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta generalizat, la nivelul acoperișului, pe o suprafață de circa 150 mp. Forțele de intervenție au acţionat pentru localizarea și limitarea efectelor incendiului, care a fost lichidat după mai bine de 2 ore de luptă cu flăcările. În urma evenimentului au ars: locuința în suprafață de 160 mp și terasa în suprafață de 50 mp. Din cauza temperaturii mari degajate de flăcări au mai ars 1 autoutilitară și 1 autoturism parcate în fața imobilului. Cauza probabilă a incendiului: coşul de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile‟.

Familia are nevoie acum de bani și materiale de construcții. Cei care vor și pot oferi o mână de ajutor, pot dona în conturile deschise la Banca Transilvania, pe numele lui ENE Vasilică Iulian: RON: RO92BTRLRONCRT0246232501 și/sau EURO: RO42BTRLEURCRT0246232501.

Împreună putem aduce o rază de speranță în viața acestei familii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?