Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

VIDEO: Indemnizațiile ATOP nu sunt pe placul foștilor useriști din CJ Vrancea; proiecte importante, aprobate în ședința de ieri

Indemnizațiile membrilor ATOP nu sunt pe placul consilierilor județeni demiși din USR. Este vorba de consilierii Mihăiţă Lepădatu şi Vasile Alexe, care au fost excluşi din partid după ce au încălcat o decizie a Biroului Judeţean privind votul în cadrul unei şedinţe de Consiliu Judeţean. Aceștia au inițiat pentru a treia oară un proiect de hotărâre prin care au solicitat ca indemnizația membrilor ATOP  să fie redusă de la 15% la 1% din indemnizaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea. Anterior, solicitarea lor era ca indemnizația membrilor ATOP să fie redusă de la 15% la 5%. Cei doi consilieri USR au solicitat ca membrii ATOP din cadrul Consiliului Județean să părăsească sala de ședințe pentru „a nu influența cvorumul“.

În replică președintele Cătălin Toma a precizat că nimeni nu își poate permite să dea afară din sala de ședințe consilieri județeni. „Dacă tot susțineți democrația, cum vă permiteți dumneavoastră să spuneți unor consilieri, fie ei și foști colegi, sau viitori foști colegi, să iasă din sală. Respectăm democrația sau nu? Să înțeleg că noua dumneavoastră orientare este să îi eliminăm, să îi scoatem din sală? Fiecare membru al Consiliului Județean respectă legea. Cu toții am făcut un jurământ, pe care trebuie să-l respectăm“, a afirmat Toma.

Proiectul nu a fost nici pe placul foștilor colegi din USR care au susținut că astfel de acțiuni făcute de „dragul de a apărea în presă” sunt „penibile și te pot aduce în derizoriu“. „Astăzi asistăm la un populism ieftin, disperat al colegilor Vasile Alexe și Mihai Lepădatu, care imediat după ce au fost excluși din USR vin cu un proiect contrar proiectelor anterioare, inițiate tot de ei, și reduc de la 15 la sută la 1 la sută, nejustificat“, a spus useristul Ionel Carabă.

Proiectul de hotărâre nu a fost aprobat deoarece consilierii PNL, majoritari, s-au abținut. Pentru diminuarea indemnizațiilor membrilor ATOP au votat consilierii PSD, useristul Ionel Carabă (în ciuda declarațiilor) și cei doi inițiatori.

Consiliul Județean Vrancea a aprobat ieri următoarele proiecte de hotărâre: „Emiterea avizului consultativ pentru Planul anual de acțiune privind serviciile sociale administrate de Consiliul Local Mera, Consiliul Local Păunești, Consiliul Local Dumitrești, Consiliul Local Biliești, Consiliul Local Paltin, Consiliul Local Valea Sării, Consiliul Local Sihlea pentru anul 2023”; „Emiterea avizului consultativ pentru Planul anual de acțiune privind serviciile sociale administrate de Consiliul Local Jitia și Consiliul Local Vrâncioaia pentru anul 2023”;  „Transformarea unor posturi din statul de funcții al Serviciului Public Comunitar Județean de Evidența Persoanelor Vrancea”; „Stabilirea coeficienților corespunzători salariilor de bază pentru aparatul de specialitate al Consiliului Județean Vrancea, Cabinetul Președintelui și Cabinetele Vicepreședinților Consiliului Județean Vrancea”; „Aprobarea organigramei, statului de funcții și numărului de personal pentru  Centrul Cultural Vrancea”; „Transformarea unor posturi din statul de funcții al aparatului de specialitate al Consiliului Județean Vrancea”; „Aprobarea declanşării procedurii de expropriere a imobilului -teren situat pe coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes judetean „Staţie de transfer a deșeurilor-Vidra” din cadrul proiectului «Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Vrancea»“.

Plenul Consiliului Județean a mai aprobat trei proiecte care au vizat actualizarea devizului general și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivele de investiții: „Reabilitare/Amenajare spațiu Birou relații externe și dezvoltare regională, municipiul Focșani, județul Vrancea”; „Reabilitare energetică și lucrări conexe la corpurile C5, C6 și C7, str. Cuza Vodă nr. 56”; „Modernizare D.J. 204D, sector Vulturu-Hângulești- Maluri, km. 26+000 – km. 35+600, L=9,6 km., comuna Vulturu, județul Vrancea“.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?