Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO! SAJ Vrancea: Preșcolarii de la Grădinița nr. 1 Odobești, învățați cum să acorde primul ajutor

Tu știi cum să acorzi primul ajutor? Știi unde să apelezi atunci când întâlnești o situație de urgență? Preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 Odobești au fost vizitați de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea care i-a învățat câteva noțiuni de bază pentru acordarea primului ajutor.

,,Primul ajutor pe înțelesul învățăceilor! SAJ Vrancea, prin intermediul colegului nostru Florin Dascălu, asistent medical la substația Odobești, în colaborare cu doamnele educatoare Ceaușu Carmen și Pană Beatrice de la Grădinița cu Program Prelungit nr.1 Odobești, a început crearea bazelor în acordarea primului ajutor pornind de la copiii de grupa mare.
Tematica cursului a fost una adecvată vârstei, pornind de la situațiile în care și un copil poate deveni un salvator. Începând cu recunoașterea cazurilor în care se poate apela la numărul unic de urgență 112, primul ajutor în plăgi și alte traumatisme, diferența dintre o persoană inconștientă și una conștientă, și alte informații traduse pe înțelesul copiilor. Reacția copiilor a fost una pe măsură. Mulțumim doamnelor educatoare pentru invitație și felicitări colegului nostru pentru inițiativa luată!”, a transmis purtătorul de cuvânt al SAJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?