Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

Club din Vrancea, închis pentru 60 de zile și amendat cu 35 000 de lei, în urma unui control inopinat al ISU

Inspectorii de prevenire au continuat și în acest weekend verificările inopinate la operatori economici.

Pentru siguranța celor care aleg să își petreacă timpul liber în locații destinate divertismentului în acest sfârșit de săptămână, inspectorii de prevenire au desfășurat acțiuni de control inopinat la 1 operator economic din județ.
Misiunea a vizat obiective cu aglomerări de persoane, iar scopul principal urmărit a fost verificarea respectării numărului maxim de utilizatori și accesibilitatea căilor de evacuare.
În urma acțiunilor de control derulate, pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu, prin depășirea numărului maxim de utilizatori cu mai mult de 10% a numărului prevăzut în documentațiile tehnice aferente autorizațiilor de securitate la incendiu sau în reglementările tehnice specifice, a fost aplicată amendă în valoare de 35.000 lei (ca sancțiune principală) și sancțiunea complementară de oprire a funcționării pentru o perioadă de 60 de zile, prin aplicarea sigiliului ISU.

*Sancțiunile sunt prevăzute de Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor republicată cu modificările și completările ulterioare și HG nr. 915/2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu în ceea ce priveşte periclitarea vieţii ocupanţilor şi forţelor de intervenţie, neasigurarea stabilităţii elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului şi fumului în interiorul edificiului şi la vecinătăţi.
Din momentul constatării acestei încălcări grave a regulilor de securitate la incendiu, au fost întreprinse acțiuni pentru asigurarea măsurilor de prevenire în zonă/obiectiv, prin suplimentarea mijloacelor specifice cu 1 autospecială de intervenție.
Prin aceste acțiuni, nu se urmărește sancționarea încălcărilor, ci constatarea modului în care sunt respectate măsurile de securitate, care să ofere un plus de siguranță pentru fiecare dintre noi.
Reamintim că în conformitate cu prevederile art. 2, alin. 1 și a art. 3, alin. 1 din HG nr. 915/2015 coroborat cu art. 45, pct.VI din Legea 307/2006, depășirea cu mai mult de 10% a numărului de utilizatori, se sancționează cu amendă de la 30.000 lei la 100.000 lei şi oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor, ca sancţiune contravenţională complementară, pentru încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu în ceea ce priveşte periclitarea vieţii ocupanţilor şi forţelor de intervenţie, neasigurarea stabilităţii elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului şi fumului în interiorul edificiului şi la vecinătăţi.

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice al ISU Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?