Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Ridicaţi-vă privirea din telefoane, imploră Martin Cooper, „părintele mobilului”, la 50 de ani de la inventarea acestui dispozitiv

Problema cu telefoanele mobile este că oamenii petrec prea mult timp lipiţi de ele. Iar cel care susţine acest lucru este chiar cel care le-a inventat, în urmă cu 50 de ani, relatează joi AFP. Pentru Martin Cooper, inginerul american supranumit „părintele mobilului”, micul gadget are un potenţial aproape infinit şi ar putea într-o zi să ajute chiar şi la eradicarea bolilor.

Acum, însă, el consideră că suntem, poate, puţin prea dependenţi de telefoanele mobile. „Sunt devastat să văd oameni trecând strada uitându-se la telefoanele mobile. Şi-au pierdut minţile”, a declarat pentru AFP inventatorul în vârstă de 94 de ani din biroul său din Del Mar, California. „Dar atunci când câteva persoane vor fi lovite de maşini, vor înţelege”, a glumit el.

Cu un ceas inteligent Apple la încheietura mâinii şi iPhone-ul de ultimă generaţie în mână, el trece intuitiv de la e-mailuri la fotografii şi de la YouTube la aplicaţia care-i permite să-şi regleze aparatul auditiv. Îşi procură fiecare model nou şi le testează temeinic capacităţile. Însă, după cum mărturiseşte, milioanele de aplicaţii disponibile îl ameţesc. „N-o să fiu niciodată, dar niciodată capabil să-mi dau seama cum să folosesc un telefon mobil aşa cum fac nepoţii şi strănepoţii mei”, a povestit el. (…)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?