FOTO: Sediul Jandarmeriei Panciu a devenit operațional

0
2039

Inspectoratul Județean de Jandarmi Vrancea a dat joi în folosință noul sediu al Plutonului 2 Jandarmi Panciu.

Evenimentul a avut loc în prezența prefectului județului Vrancea, Nicușor Halici, a președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a vicepreședintelui Ionel Cel Mare, a primarului orașului Panciu, Nicolai Mărăscu, precum și a reprezentanților structurilor teritoriale ale MAI. Sediul Plutonului 2 Jandarmi Panciu corespunde actualei concepţii de asigurare a ordinii publice şi asigură condiţii de muncă la standarde europene.

”Împreună trebuie să facem toate eforturile necesare pentru ca România să fie în siguranță. Vă felicit pentru profesionalismul dumneavoastră și vă mulțumesc sincer pentru că vă îndepliniți misiunea cu dedicare, pentru a asigura ordinea și paza și pentru a preîntâmpina riscurile pe care le avem cu toții. Îl felicit și pe primarul orașului Panciu, domnul Nicolai Mărăscu, pentru că împreună cu Jandarmeria, cu domnul comandant Adrian Babiș, au pus în practică acest proiect, de a găsi un spațiu nou, în așa fel încât să aveți parte de condiții civilizate. România are viitor atât timp cât noi, instituțiile publice, suntem în măsură să îl apărăm”, a declarat președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.

La rândul său, prefectul Nicușor Halici a felicitat autoritățile publice locale care au înțeles importanța și necesitatea unei astfel de instituții pe raza orașului Panciu. “De astăzi, prin voia Domnului, puteți beneficia în sfârșit de un sediu care să vă permită să vă desfășurați activitatea în cele mai bune condiții și, în acest fel, să puteți avea cele mai bune performanțe!(…) Jandarmeria, una dintre instituțiile fundamentale într-un stat democratic, nu poate fi eficientă dacă nu beneficiază de o logistică performantă! Am convingerea și încrederea, așa cum are întreg poporul român din veacuri, că uniforma pe care o reprezentați cu demnitate și responsabilitate va asigura un trai în siguranță și un climat social firesc pentru mileniul în care trăim! Am, de asemenea, ferma convingere că cele două plutoane care vor funcționa în acest sediu vor asigura siguranța tuturor comunităților locale și vor veghea la ordinea și pacea socială. Vă doresc sănătate! Dumnezeu să ne binecuvânteze!”, a spus prefectul Nicușor Halici.

Prima atestare documentară a Secției de Jandarmi Panciu a fost în anul 1901, aceasta fiind parte componentă a Companiei de Jandarmi Putna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here