Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Deputatul Laurențiu Marin: Venim cu noi programe de susținere a familiilor cu copii!

Deputatul Laurențiu Marin a declarat că de când a intrat la guvernare, Partidul Social Democrat a luat mai multe măsuri în beneficiul românilor. Acesta a dat ca exemplu programele demarate de Ministerul Familiei pentru creșterea natalității și pentru susținerea familiilor cu copii. „În pofida contextului economic dificil, Ministerul Familiei continuă să vină cu soluții pentru creșterea natalității și pentru susținerea familiilor cu copii. O felicit pe colega mea Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse care vine cu o serie de programe de susținere a familiilor cu mulți copii“, a precizat deputatul Laurențiu Marin.

Principalele propuneri sunt:

– Vouchere de 1.500 de lei pentru plata after-school, creșă și grădiniță. Pentru familiile cu venituri de maximum 2 salarii medii nete pe economie, aproximativ 8.000 de lei, propunem acordarea unor tichete valorice/vouchere, în valoare de 1.500 de lei/lunar, pentru achitarea serviciilor oferite de after-school, creșe sau grădinițe particulare.

– Voucher Materna pentru consultații și analize gratuite pentru viitoarele mame. Propunere pentru acordarea unui sprijin financiar pentru viitoarele mame prin care să se acorde un ajutor financiar în valoare de 2.500 de lei pentru achitarea consultațiilor și analizelor din timpul sarcinii, care nu sunt decontate prin sistemul public de asigurări de sănătate.

– Voucher pentru tratamente stomatologice. Propunem un sprijin financiar în valoare 1.500 de lei pentru achitarea consultațiilor, tratamentelor stomatologice, achitarea dispozitivelor medicale.

– Sprijin financiar pentru copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate. Un sprijin financiar minim pentru copiii care au rămas în grija rudelor în timp ce ambii părinți sunt la muncă în străinătate. În funcție de anumite criterii, ajutorul va fi oferit persoanelor care-și asumă creșterea acestor copii și poate fi acordat strict pentru rechizite, haine, analize medicale etc. pentru acești copii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?