Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

VIDEO și GALERIE FOTO: Școală nouă și grădiniță modernizată, la Sihlea

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, alături de vicepreședintele Ionel Cel-Mare, inspectorul școlar general Gabriela Marchitan, primarul comunei Vizantea-Livezi Dragoș Ciobotaru și consilieri județeni, au participat ieri, împreună cu primarul comunei Sihlea, Radu Modreanu, la inaugurarea noii școli generale din Sihlea, construită la standarde europene, în care învață 130 elevi. Tot la Sihlea, a fost construit un teren de sport multifuncțional, iar grădinița din satul Voetin a fost reabilitată, modernizată și dotată.

Școala generală are 6 săli de clasă, valoarea lucrărilor fiind de peste 3 milioane de lei. Totodată, au fost amenajate mai multe spații de recreere, împrejmuire și acces. „La Sihlea, administrația publică locală a realizat lucruri care în urmă cu câțiva ani păreau imposibile. Comunitatea locală beneficiază acum de o școală generală modernă, o grădiniță asemenea, de un teren multisport la standarde ridicate, dar și de drumuri comunale foarte bune. Vizita de astăzi de la Sihlea mi-a reconfirmat faptul că oamenii de calitate care-și pun priceperea în folosul comunității sunt cei care dezvoltă regiunile pe care le conduc. Felicitări domnule primar Radu Modreanu și consilierilor locali care s-au implicat în lucrurile bune făcute în ultimii doi ani“, a scris pe pagina sa de facebook, președintele Cătălin Toma.

Noua unitate de învățământ are șase săli de clasă moderne care sunt complet utilate și dotate, cancelarie, sistem de încălzire modern, grupuri sanitare și este racordată la toate utilitățile disponibile în zonă, respectiv apă, canalizare și electricitate. Primăria Sihlea a finalizat și proiectul care vizează proiectarea tehnică, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru obiectivul „Sistematizare verticală, amenajare spații recreere, împrejmuire și accese aferente școlii din satul Sihlea, comuna Sihlea, județul Vrancea”. Proiectul a prevăzut realizarea unei parcări pentru autovehicule, o platformă pentru depozitarea selectivă a deșeurilor, spațiu recreere, alei pietonale, loc de joacă pentru școlari, cu suprafață din tartan colorată roșu/multicolor, amenajare spații verzi. De asemenea, a fost realizat un sistem de ilumina electric în incintă, rețea de alimentare cu apă, dar și un sistem de canalizare pentru apele pluviale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?