Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO: Fotbal, Liga a III-a – Gălățenii au fost mai buni

  • CSM Focșani 2007 – Unirea Braniștea 0-2 (0-1)!

Formații

CSM Focșani 2007: Preda – Panaite, Antic, Rîza – Zaharia, Săpunaru, Stanulevicius (46 Pasăre), Gașpar (40 Mazilu), Negoiță (57 Manu) – Munteanu 57 Dascălu), Ofori (Ababei).

Antrenor secund – Adrian Toma, antrenor secund – Cosmin Popescu, antrenor pentru portari – Gabriel Vasiliu

Unirea Braniștea: Ursu – Mihai, Gîță, Popa, Hilohi – Denis Cireș, Murgoci, Răducan, Țicămucă – Docuz, Marc Cireș. Rezerve: Butunoiu, Florea, Oniciu, Postelnicu, Dima, Țopa, Duțu, Spânache, Voicu.

Antrenor, Ionuț Niculcea

În turul campionatului, când Unirea Braniștea, nou promovată în Liga a III-a, câștiga cu 2-1, la Galați, meciul cu una dintre participantele la barajul de promovare în Liga a II-a, CSM Focșani 2007 a părut că a fost un accident pentru oaspeți. Sâmbătă, pe Milcovul, în etapa a 16-a a campionatului, victoria gălățenilor a fost rezultatul prestației celor două combatante. A fost a normalității. Fără gânduri de mărire prematură, cu un proiect de dezvoltare rezonabil, echipa construită de Ionuț Niculcea din jucători produși de școala de fotbal gălățeană a arătat un fotbal solid, eficient. Unirea Braniștea a marcat de două ori, putea să o mai facă de două ori, dar nu i-a permis excelentul Preda și și-a asigurat, practic, locul în play-off.

CSM Focșani 2007 nu a reușit nici să obțină vreun punct, nici să convingă prin vreo urmă de limpezime a jocului că poate mai mult decât a obținut. Cu trei antrenori secunzi pe bancă și cu un presupus antrenor principal în tribună, fotbaliștii Focșaniului au muncit mult, dar fără orizont. Doar cu segmente de trasee de joc din trecutul nu prea îndepărtat când câștigau cinci meciuri din șase, focșănenii au avut un atac știrb în prima repriză, în cea de-a doua Pasăre s-a zbătut, dar nu a reușit mare lucru, mijlocul echipei a fost în suferință iar apărarea cu trei fundași centrali a fost penetrabilă. CSM 2007 a avut, totuși cel puțin două situații în care ar fi putut înscrie: în minutul 30, Panaite a reluat cu capul mingea venită de la cornerul bătut de Zaharia, a trimis-o la vinclul porții Unirii, dar Ursu s-a întins și a respins spectaculos și salvator; în minutul 47, la 3 metri de poarta brăniștenilor, Pasăre a plonjat pentru o lovitură cu capul, dar Ursu a fost la minge înaintea lui!

Golurile Unirii au fost marcate minutul 12 de Murgoci care a trimis la vinclu din lovitură liberă de la 30 de metri iar Preda nu a mai putut face nimic și în minutul 54 de Docuz care a reluat cu capul, din careu mingea venită dintr-o centrare de pe dreapta.

Pentru că Aerostar Bacău, care avea 28 de puncte, a pierdut acasă cu CSM Râmnicu Sărat, CSM 2007 își păstrează locul 4 în clasament, însă este obligată să câștige următoarele două meciuri ca să aibă siguranța că va rămâne în play-off. Primul va fi la Ianca, sâmbătă, 18 martie, de la ora 15:00.

Pentru cei (ne)interesați: golgeterul din toamnă al Focșaniului, Arnăutu, a marcat sâmbătă de două ori pentru Metalu Buzău, contracandidată a CSM 2007 în cursa pentru promovare!

Rezultatele etapei și marcatorii:

Aerostar Bacău – CSM Râmnicu Sărat 0-1 (0-1). A marcat Constantinescu;
Dinamo Bacău – Dacia Unirea Brăila 5-3 (3-3). Au marcat Padovei – 4, Pantelei, respectiv Robu – 2, Mendez; CSM Focşani – Unirea Braniştea 0-2 (0-1). Au marcat Murgoci, Docuz; Metalul Buzău – Sporting Lieşti 5-0 (4-0). Au marcat Arnăutu – 2, Tudorică, Antone, Bardaș; Viitorul Ianca – Voinţa Limpeziş 4-0 (3-0). Au marcat Băluță – 2, Mucuță, Dima.

Clasament: CSM Râmnicu Sărat – 39 puncte; 2. Metalul Buzău – 35 puncte; 3. Unirea Braniştea – 34 puncte; 4. CSM Focșani 2007 – 30 puncte; 5. Aerostar Bacău – 28 puncte; 6. Sporting Liești – 24 puncte; 7. Viitorul Ianca – 18 puncte; 8. Dinamo Bacău – 13 puncte; 9. Voința Limpeziș – 5 puncte; 10. Dacia Unirea Brăila – 2 puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?