Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Blocuri cu 10 etaje și centru comercial pe terenurile fostului Mopaf. Cometex, divizie a grupului Altex, a depus la Primărie intenția de elaborare a PUZ-ului

Cometex, divizia de real estate a grupului Altex, a depus la Primăria Focșani intenția de elaborare a PUZ-ului pentru proiectul imobiliar mixt, cu blocuri și centru comercial, pe care vor să le realizeze pe terenurile fostei fabrici Mopaf din Focșani. Documentația depusă la primărie este pentru „Elaborare PUZ pentru zonă cu locuințe colective maxim P+10, zonă pentru comerț P+2 (Shopping Center) și prestări servicii P+2E, realizare accesuri și echipare edilitară”. Așa cum a arătat Monitorul de Vrancea, este vorba despre terenurile pe care a funcționat fosta fabrică de mobilă Mopaf, mai puțin terenurile ENET. Practic, fabrica de căldură a Focșaniului ar urma să fie în centrul acestui proiect imobiliar complex care se întinde pe o suprafață de 20 hectare. Terenul fostului Mopaf este situat în zona industrială a municipiului, în jurul centralei termice ENET și este util pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere în oraș. Pe acest teren ar trebui realizată legătura între străzile Militari și Anghel Saligny, decongestionând traficul de pe bulevardul București.

Nu este singurul proiect imobiliar ambițios din zonă. Tot pe strada Anghel Saligny mai este aprobat un PUZ pentru un complex de blocuri cu maxim 8 etaje pe terenurile care au aparținut societății General Construct. Sunt proiecte ambițioase pentru o fostă zonă industrială a Focșaniului. Însă investițiile imobiliare trebuie să țină cont de accesibilitatea din zonă, precum și de apropierea de unitățile militare din zona de sud.

Prin noua investiție vor dispărea ultimele rămășițe ale fostului Mopaf, fabrica de mobilă înființată în urmă cu mai bine de 40 de ani. Combinatul de Prelucrare a Lemnului sau CPL-ul, cum se numea înainte de Revoluție, a fost construit de ingineri din Suedia. În vremurile bune, fabrica era una dintre cele mai mari din Focșani, cu circa 1.200 de angajați. În 2006 a început declinul Mopaf, după ce terenul și bunurile au ajuns la grupul de firme Avrig 35, al cărui administrator era Alexander Etienne Hergan, cetățean americano-român. Ulterior, terenurile au fost vândute către două companii, Focșani Investment și Walltech Engineering&Consulting. Cele două firme au avut probleme financiare imediat după ce planurile imobiliare pentru această zonă au fost blocate de criza financiară. Ulterior, după pronunțarea falimentului în 2013, lichidatorul de la Focșani Investment a scos la vânzare terenurile și clădirile din patrimoniu însă nimeni nu s-a arătat interesat, mai ales că un proiect rezidențial este dificil de realizat în această zonă în care se află centrala termică ENET, cu rețele de distribuție a agentului termic, o cale ferată de interes strategic și unități militare spre sud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?