Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

FOTO: Elevii Colegiului „Cuza‟ Focșani – performanțe la olimpiade și robotică

Elevii Colegiului Național „Al. I. Cuza‟ Focșani care s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor de limba și literatura română și geografie au obținut rezultate de excepție. Trei eleve au obținut premiul I la olimpiada de limba și literatura română, pregătindu-se acum pentru etapa națională. „Elevii care au obținut premiul I și se pregătesc pentru etapa națională a olimpiadei de limba și literatura română, sunt: Ana Maria Cernei, clasa a VIII-a A, coordonator – prof. Ana Maria Norocea; Lăcrămioara Coman, clasa a X-a E, coordonator – prof. Hurmuzache Nicoleta; Riana Bădică, clasa a XI-a E, coordonator – prof. Ana Maria Norocea (Riana este elevă a liceului nostru din clasa a V-a). De asemenea, la olimpiada de limba și literatura română, eleva Velica Giorgia de la clasa a XI-a D, sub îndrumarea prof. coordonator Milea Sorina a obținut premiul II, iar eleva Maria Hărăbor de la clasa a IX-a coordonată de prof. Livia Marcu, a obținut premiul III‟, a precizat profesoara Andreea Săndulescu, directoarea Colegiului Național „Al. I. Cuza‟ Focșani.

Desfășurată sâmbătă, 4 aprilie a.c., faza județeană a olimpiadei de geografie le-a adus rezultate frumoase elevilor cuziști participanți. „La olimpiada de geografie, elevul Bogdan Lazăr Bâra de la clasa a IX-a C, a obținut locul I și s-a calificat la etapa națională a olimpiadei. Următoarele poziții au fost ocupate de: Andrei Pătrașcu de la clasa a XI-a F – locul II; Alexandru Sîngereanu de la clasa a X-a F – locul III; iar pe locul V s-au clasat Mara Agrigoroaie de la clasa a XII-a F și Alexandru Micu de la clasa a X-a E. Elevii de la clasele a IX-a C și a XI-a F au fost coordonați de doamna profesoară Loredana Diac, iar elevele de la clasele a XII-a F și a X-a E au avut-o ca profesor coodonator pe doamna Alis Lupu. Îi felicităm pe toți elevii participanți și le mulțumim pentru implicare!‟, a mai transmis prof. Andreea Săndulescu.

Echipa de robotică, pe poziția 28 din 79 la etapa națională a Competiției FIRST Tech Challenge România

Membrii echipei de robotică AI Citizens de la Colegiul Național „Al.I. Cuza” (CNAIC) Focșani au făcut o impresie frumoasă la etapa națională a Competiției de robotică FIRST Tech Challenge România organizată de ONG-ul „Nație prin Educație‟. Formată din 15 elevi, majoritatea de clasa a VI-a, echipa AI Citizens CNAIC a fost cea mai tânără echipă din competiție și s-a clasat, în această etapă, pe poziția 28 din totalul celor 79 de echipe participante.

Atât directoarea colegiului, profesoara Andreea Săndulescu, cât și mentorii echipei, profesorii Mihaela și Tiberiu Oprea, laudă elevii participanți, apreciind totodată „munca uriașă‟ din spatele acestei performanțe. „Suntem foarte mândri de ei pentru că știm cât de mult au muncit. Este o muncă imensă în spate și această poziție la nivel național este onorabilă pentru liceul nostru. AI Citizens este cea mai tânără echipă din competiție, media de vârstă fiind de 14 ani. Acesta este încă un motiv să ne bucurăm de reușita copiilor pentru că experiența încă nu este atât de bogată fiind atât de micuți și la început. De regulă, la această competiție participă elevi din clasele a XI-a și a XII-a. Iar echipa colegiului nostru este formată, preponderent, din elevi de clasa a VI-a‟, spune prof. Andreea Săndulescu.

Forma actuală a echipei de robotică AI Citizens CNAIC este alcătuită din 10 elevi de clasa a VI-a, 3 de clasa a X-a și 2 de clasa a XI-a. Cu toate că AI Citizens CNAIC este cea mai tânără echipă din competiția FIRST Tech Challenge România, copiii au reușit să obțină „cel mai bun rezultat înregistrat de noi până acum la etapele naționale‟, spune mentorul Tiberiu Oprea. Deși „etapa națională a fost devansată cu o săptămână‟, elevii s-au descurcat „foarte bine‟. „Fiecare echipă a avut de jucat câte 6 meciuri, iar în urma acestor meciuri s-a făcut un clasament general în care noi am ieșit pe locul 28 dintr-un total de 79 de echipe participante. Din punctul nostru de vedere, a fost un rezultat foarte bun, chiar cel mai bun din cele înregistrate de până acum în urma participării noastre la etapele naționale. Din păcate, nu am luat și premii la interviuri și la jurizarea caietului tehnic, însă am prins experiență pentru anii viitori‟, adaugă profesorul.

Și de această dată, la fel ca la etapa regională, Irina Curcă, elevă în clasa a VI-a la Colegiul „Cuza‟ Focșani, a comentat în direct meciurile alături de Doru Cătănescu. „Irina a comentat inclusiv finala competiției și a fost foarte apreciată pentru curajul ei ca la clasa a VI-a să aplice pentru așa ceva și să-și ducă sarcina cu succes până la capăt‟, a mai spus prof. Tiberiu Oprea.

Îi felicităm pe membrii echipei AI Citizens CNAIC și le dorim succes în sezonul următor! Felicitări și succes și olimpicilor cuziști!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?