Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Mărășești. Centru de colectare prin aport voluntar, cu fonduri prin PNRR

Autoritățile din Mărășești caută servicii de consultanță în domeniul managementului de proiect pentru implementarea unui proiect pentru care a fost obținută finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), servicii estimate la suma de 120.000 de lei. Este vorba despre proiectul intitulat „Înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar în Orașul Mărășești, județul Vrancea”, perioada de implementare fiind de 21 de luni. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă accelerarea procesului de extindere și modernizare a sistemelor de gestionare a deșeurilor, cu accent pe colectare separată, măsuri de prevenție, reducere, reutilizare și valorificare în vederea conformării cu directivele aplicabile și tranziția la economia circulară. Ca obiectiv specific este menționată dezvoltarea unui management al deșeurilor eficient, prin suplimentarea capacităților de colectare separată, pregătire pentru reutilizare și valorificare a deșeurilor, în vederea continuării procesului de conformare la prevederile directivelor specifice și a tranziției la economia circulară.

Concret, în Mărășești va fi înființat acest centru de colectare prin aport voluntar care va asigura colectarea separată a deșeurilor care nu pot fi colectate în sistem „door-to-door”, respectiv deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubelele obișnuite, precum și fluxurile speciale de deșuri – cele voluminoase, textile, lemn, mobilier, anvelope, DEEE, baterii uzate, deșeuri periculoase, cadavre de animale, deșeuri din grădință, din construcții și demolări.

Proiectul a fost depus pentru a fi obținută finanțarea nerambursabilă în urma unei hotărâri votate de consilierii din Mărășești în septembrie 2022, în proiect precizândus-e că este vorba despre o valoare eligibilă de 4.558.787,66 lei, inclusiv TVA. Cu acești bani, va fi realizată o platformă carosabilă pentru amplasarea containerelor de tip ab-roll pentru deșeuri și circulația autoturismelor cetățenilor care aduc deșeuri și a camioanelor care le ridică, o platformă betonată unde vor fi amplasate containerele de tip baracă, o canalizare pentru colectarea apelor pluviale, o zonă verde cu gazon și plantație perimetrală de protecție, o copertină cu structură metalică pentru protecția containerelor deschise, dar și un cântar carosabil pentru camioane – în zona de acces principal. Totodată, amplasamentul va fi împrejmuit cu gard din panouri bordurate prinse pe stâlpi rectangulari din oțel, cu poartă de acces culisantă cu acționare manuală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?