Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

S-a stins inginerul Viorel Cucu. Familia spune povestea „viticultorului din Odobești, medaliat cu aur pentru vinurile sale”

Povestea inginerului Viorel Cucu a început la Focșani, într-o zi de septembrie a anului 1960, ca o coincidență a sorții, la vremea când strugurii se transformă într-o licoare magică prin grija și experiența cunoscătorilor în ale viei, ulterior acesta stabilindu-se la Odobești, în orașul viilor domnești. Odobești este locul cramelor, al beciurilor construite încă de pe vremea lui Ștefan cel Mare, o adevărată atracție turistică pentru străini. Viorel Cucu avea propria cramă și o dragoste nemăsurată pentru domeniul viei și vinului.

Orice viticultor își dorește să obțină cel mai bun vin! Logic, să știi că bei un vin nemaipomenit este scopul oricui care are o viță de vie. Indiferent că erai mic sau mare producător, că aveai 2 sau 10 hectare, că ai plantat 2 sau 10 soiuri de struguri, gândul că ai un vin foarte bun te umplea de bucurie, te motiva să muncești mai mult, mai bine.

Recompensat la Concursul Național de Vinuri

Printre producătorii medaliați cu aur la ediția 2001 a Concursului Național de Vinuri, se afla Viorel Cucu, producător particular din Odobești. Motto-ul său era: Dacă nu ai stat o zi în vie, nu ai făcut nimic. Trebuie să stai cu ea, să o simți pentru că e foarte sensibilă.” Prin însuși stilul său de viață și ceea ce a făcut, a dorit să fie un exemplu pentru cei din jurul său. Acest viticultor nu avea super secrete în ceea ce făcea, nici superputeri. Era implicat 100% în munca sa, nu îi era teamă să lucreze mult. Cultiva Sauvignon, Merlot, Fetească, Galbenă de Odobești. Cel din urmă este un soi românesc de struguri, care se cultivă doar în patru centre viticole, situate în sudul Vrancei.Oamenii inteligenți știu că trebuie să muncească din greu pentru ceea ce-și doresc, iar rezultatele muncii lor vor fi vizibile după un timp, dar vor dăinui toată viața. Din păcate, povestea aceasta frumoasă de viață s-a frânt la început de primăvară, când începeau primele lucrări la vie, lăsând multă tristețe și durere în jur.

Pentru tine, Puiu

Soția, Mioara și fiul, Lucian Costin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?