Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

România a depăşit pentru prima dată pragul de 1,9 milioane de locuinţe asigurate împotriva dezastrelor naturale

România a depăşit pentru prima dată pragul de 1,9 milioane de locuinţe asigurate împotriva dezastrelor naturale însă, în continuare, 7,4 milioane de familii încă sunt expuse riscului de a rămâne fără nimic în cazul unui dezastru natural major, potrivit Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID).

Un pas mic pentru noi, un pas mare pentru familiile care îşi protejează financiar cel mai de preţ bun – locuinţa. Am depăşit, pentru prima dată, borna de 1,9 milioane de locuinţe asigurate. Mai avem însă mult până departe, pentru că în continuare 4 din 5 locuinţe sunt neasigurate. 7,4 milioane de familii încă sunt expuse riscului de a rămâne fără nimic în cazul unui dezastru natural major‟, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PAID.

PAID este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăţilor de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuinţă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008. Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuinţelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: cutremur, inundaţii şi alunecări de teren.

Poliţa PAD este baza sistemului de asigurare a locuinţei, acoperind pagube produse de cutremur, alunecare de teren şi inundaţii, în limita a 20.000 de euro. Pentru asigurarea bunurilor, a valorii totale a locuinţei sau a altor riscuri, este necesară o poliţă facultativă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?