Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Primul centru din UE pentru instruirea marinarilor fluviali, recepţionat la Galaţi

Baza de instruire practică a Centrului Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV a fost recepţionată, proiect ce completează seria de lucrări de investiţii în valoare de aproximativ 6 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat de presă al CERONAV, transmis marţi AGERPRES, facilităţile de instruire practică ce se vor realiza vor duce la asigurarea standardelor de calitate, securitate şi siguranţă a activităţilor ce vor fi prestate la bordul navelor fluviale, de către absolvenţii programelor de instruire organizate de centrul de specialitate.

Obiectivul de investiţii care cuprinde un poligon de instruire şi o bază de instruire practică, face parte din strategia de dezvoltare a infrastructurii CERONAV, privind activitatea de instruire din sectorul navigaţiei pe ape interioare. Este primul centru din Uniunea Europeană complet dotat cu facilităţi conforme de instruire, atât pentru pregătirea teoretică, cât şi pentru cea practică. CERONAV oferă personalului navigant fluvial training la cele mai înalte standarde‟, a declarat Ovidiu Sorin Cupşa, director general al CERONAV şi ambasador maritim IMO.

Baza de instruire practică Galaţi, cu facilităţile specifice necesare desfăşurării aplicaţiilor practice din cadrul cursurilor organizate de CERONAV, este necesară în vederea respectării cerinţelor legale ale Uniunii Europene (UE). De asemenea, instruirea practică, precum şi facilităţile de instruire practică specifice, sunt impuse de Comisia Europeană prin Directiva 2017/2397 pentru recunoaşterea calificărilor profesionale în domeniul navigaţiei interioare şi standardele CESNI de competenţe profesionale – ES-QIN, adoptate prin act delegat şi care sunt parte integrantă a acestei Directive.

Programele de instruire organizate de Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale respectă toate standardele de competenţe profesionale impuse de organismele de reglementare în domeniu, precizează sursa citată. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?