Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Doi consilieri județeni PSD, sancționați de organizația județeană cu avertisment

Doi consilieri județeni social-democrați, Cătălin Ghețu și Nicușor Blându, au fost sancționați cu avertisment de organizația județeană, după ce au absentat de la ședința de joi a Consiliului Județean. Președintele PSD Vrancea, prefectul Nicușor Halici, a convocat Biroul Permanent Județean al organizației, unde a solicitat sancționarea celor doi. „Consecință a absenței lor, nemotivate, a fost adoptarea hotărârii de plafonare a salariilor, inițiată de președintele CJ și PNL, Cătălin Dumitru Toma”, precizează sursa menționată.
Consilierii județeni au aprobat joi, cu majoritate de voturi, menținerea salariilor din administrația județeană și din instituțiile subordonate la nivelul anului 2022. După cum a explicat Cătălin Toma, prin aplicarea salariului de bază minim brut pe ţară pentru anul 2023, pentru mai multe categorii de angajați salariul ar depăși nivelul indemnizației vicepreședintelui și nu s-ar respecta principiul nediscriminării și principiul ierarhizării, în funcţie de complexitatea şi importanţa activităţii desfăşurate. ”În funcție de decizia pe care o va lua Curtea Constituțională pe 28 februarie, vom acționa în consecință, ținând cont de toate aspectele care vor fi clarificate”, a precizat președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma.
Nicușor Halici spune însă că aleșii social-democrați, „inclusiv cei doi absenți nemotivat, au avut un mandat politic, să voteze împotriva unei măsuri, nedrepte și contrară principiilor social-democrate. Spre deosebire de partidele de dreapta, noi, eu și colegii mei din PSD susținem creșterea nivelului de trai și îmbunătățirea condițiilor de viață pentru toți românii. Cu atât mai mult cu cât ne confruntăm cu o perioadă dificilă, marcată de crize economice și un război la graniță. Refuzul celor doi de a participa la un vot important reprezintă o încălcare a statutului dar și o trădare față de colegii din oganizația județeană a PSD, față de principiile social-democrate și, mai grav, față de cetățenii județului Vrancea, pentru bunăstarea cărora milităm”. Mai mult, președintele PSD Vrancea spune că în mandatul său nu va „tolera niciun act de trădare” și va lua „măsuri statutare de fiecare dată, indiferent de justificările pe care le aduc”.
Halici afirmă că cei doi consilieri județeni ar fi fost amenințați: „Omenește, pot înțelege că, așa cum ne-au spus, în cazul de față ar fi existat amenințări, presiuni și chiar șantaj la adresa celor doi. Cătălin Ghețu și Nicușor Blându sunt politicieni cu experiență, care și-au asumat niște obligații odată cu semnarea adeziunii la PSD. Ei fac parte dintr-o echipă care îi poate susține când se confruntă cu situații dificile. În plus, există instituții ale statului care trebuie sesizate ca să ia măsuri împotriva celor care comit asemenea fapte foarte grave”.
Cu toate acestea, BPJ al PSD Vrancea a hotărât „sancționarea celor doi colegi cu avertisment”, fiind luată hotărârea ca „orice altă încălcare a statutului și a deciziilor statutare din cadrul tuturor organizațiilor PSD Vrancea”, să fie sancționată „cu excluderea celor vinovați”. „Trebuie și vom face curățenie în organizație și ne vom distanța de cei care încalcă legea, statutul, deciziile statutare adoptate în cadrul organizațiilor și regulamentele interne, precum și în cazul celor care nu împărtășesc principiile social-democrației”, se arată în finalul comunicatului postat de PSD Vrancea.
Într-un comentariu postat pe pagina de facebook a PSD Vrancea, Cătălin Ghețu afirmă: „Eu nu am refuzat să particip la ședință și nu au existat presiuni de niciun fel. Așa cum am afirmat și în BPJ, am fost în imposibilitatea de a participa din motive independente de voința mea. Vă solicit să modificați comunicatul conform realității. Am fost, sunt și voi fi alături de echipă”.
La începutul ședinței de joi, Cătălin Toma a anunțat că din cei 31 de consilieri județeni, sunt prezenți 29, doi fiind absenți motivat, respectiv Cătălin Ghețu și Nicușor Blându.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?