Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Cutremur de peste 4 grade în Gorj. Prefectura a fost evacuată

Un cutremur cu magnitudinea 4,3 grade a avut loc în urmă cu puțin timp în Gorj. Institutul Național de Fizică a Pământului a anunțat că seismul s-a produs la ora 11:11:41, la o adâncime de 8,7 km.

Potrivit evz.ro, oamenii din Târgu Jiu au ieșit din case speriați, iar prefectura din Gorj a fost evacuată. Reprezentanții instituției au anuntat că „nu a existat o stare de panică în rândul angajaților, la fel cum a fost marți, 14 februarie. De asemenea, primarii din județ erau stânși la o ședință și discutau chiar despre cutremur. După noul seism, s-au speriat și au zis că nu se mai întorc înapoi la muncă azi”.

Cutremurul s-a produs la 106km NV de Craiova, 112km SV de Sibiu, 143km V de Pitesti, 161km SE de Timisoara, 181km SE de Arad, 186km S de Cluj-Napoca, 205km V de Brasov, 210km E de Belgrade, 214km E de Zemun, 221km NE de Nis, a anunțat infp.ro.

Cutremurul cu magnitudinea de 5,7 produs în județul Gorj în 14 februarie a avut până acum 540 de replici. Trei dintre ele au avut magnitudini peste 4, inclusiv cea înregistrată astăzi.  Specialiştii INFP anunţă că activitatea seismică din zona Gorj este în continuare intensă şi mai pot apărea replici, unele putând avea chiar intensitate mare.

„Nu toate aceste seisme sunt simțite de către populație, însă în funcție de magnitudinea și adâncimea producerii acestora pot fi resimțite, în special, în zona epicentrală. Activitatea seismică din zonă este în continuare intensă și se încadrează în parametrii estimați după un șoc principal. Aceasta va continua timp de aproximativ o lună, ne așteptăm să se observe o scădere a frecvenței și a magnitudinii replicilor, dar nu excludem și posibile replici mai puternice”, potrivit comunicatului INFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?