Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Ar trebui să cumperi o periuță de dinți electrică pentru copiii tăi?

De obicei, copiilor nu le face plăcere să se spele pe dinți. Pentru a evita lacrimile și crizele de furie în timpul acestei activități, părinții încearcă să o facă mai distractivă. Mulți părinți cumpără periuțe de dinți electrice pentru copiii lor. Dar este aceasta o alegere bună pentru ei?

Importanța igienei orale de la o vârstă fragedă

Periajul dinților este esențial pentru igiena orală. Este recomandat să periezi dinții copilului tău de cel puțin două ori pe zi, începând cu apariția primilor dințișori de lapte. Acest lucru ajută la prevenirea cariilor dentare. De aceea, obiceiul de a se spăla pe dinți trebuie insuflat copiilor de la o vârstă fragedă. Pentru a face acest lucru, părinții trebuie să dea un exemplu, spălându-se pe dinți în fiecare dimineață. De asemenea, ar trebui să facă din spălatul pe dinți o parte din ritualul de noapte.

Este esențial să fii echipat corespunzător pentru periaj. Pentru un copil, este deosebit de necesar să cumperi o pastă de dinți specială. Acest produs are o formulă foarte blândă și nu înțeapă și nu prezintă niciun risc dacă este înghițit. De asemenea, asigură o protecție optimă pentru dinții de lapte.

Periuța de dinți pentru copii trebuie, de asemenea, să fie aleasă cu grijă. De exemplu, acest accesoriu de curățare ar trebui să aibă un cap foarte compact pentru a se asigura că toți dinții sunt periați corespunzător. Din cauza diferitelor criterii care trebuie luate în considerare, este normal ca părinții să se întrebe dacă pot alege o periuță electrică copii.

La ce vârstă ar trebui oferită o periuță electrică copii?

O periuță de dinți electrică poate fi oferită unui copil încă de la vârsta de 3 ani. Periajul dinților necesită o anumită tehnică. Prin urmare, poate fi dificil pentru copiii mici. Periuța electrică copii face această sarcină mult mai ușoară, deoarece face cea mai mare parte a muncii în locul lor. În plus, poate fi folosit pentru a curăța dinții greu de atins, cum ar fi cei din partea din spate a gurii.

Dacă te decizi să alegi o periuță de dinți electrică pentru un copil, asigură-te că alegi un model care este de fapt conceput pentru copii. O periuță de dinți pentru adulți este posibil să afecteze eficiența periajului. Pentru a te asigura că nu faci o alegere greșită, arunci o privire asupra unei comparații a celor mai bune periuțe de dinți electrice.

Chiar dacă alegi o periuță electrică copii, asigură-te că supraveghezi periajul copiilor tăi până la vârsta de 7 sau 8 ani. În acest fel te poți asigura că se spală corect și că nu înghite pasta de dinți.

La ce vârstă ar trebui să îi ofer copilului meu o periuță electrică copii?

Este o idee bună o periuță de dinți electrică pe dinții de lapte?

O periuță electrică copii îndepărtează mai multă placă decât o periuță de dinți manuală. Acest lucru se datorează vibrațiilor produse și mișcărilor rapide efectuate de peria electrică. Este, de asemenea, conectată la cronometru, ceea ce ajută la asigurarea respectării duratei de periaj recomandate (cel puțin 2 minute). Cu alte cuvinte, o periuță electrică copii curăță mai bine dinții copiilor. De asemenea, oferă o protecție mai eficientă împotriva cariilor. Cu toate acestea, experții te sfătuiesc să nu alegi o periuță de dinți electrică pentru copii înainte de a treia aniversare. Mânerul este prea mare și greu din cauza bateriei sau a bateriilor și nu este potrivit pentru copiii mici.

Este posibil să găsești periuțe de dinți electrice care sunt etichetate „prima vârstă” la magazinele online. Cu toate acestea, aceste accesorii de curățare nu sunt aprobate. Așadar, achiziționarea unei periuțe de dinți electrice pentru bebelușul tău nu este o idee bună.

Pe scurt, deși trusa de toaletă a bebelușului poate conține tot felul de obiecte, cum ar fi un termometru de baie, șervețele umede etc., periuța de dinți electrică trebuie exclusă. Pe de altă parte, nimic nu te împiedică să cumperi acest accesoriu de curățare a dinților pentru copilul tău imediat ce acesta atinge vârsta recomandată. Este ușor de folosit și distractiv de jucat și te va ajuta să îi stabilești copilului o rutină de periaj dentar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?