Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

FOTO: Crucea Roșie Vrancea promovează „Egalitatea de șanse și nediscriminarea” în Adjud și Pufești

Crucea Roșie Vrancea în parteneriat cu Asociația “Centru de Analiză şi Inovare Economică Socială“ (CAIES) , Municipiul Adjud și Comuna Pufești în cadrul proiectului „Competențe civice în Vrancea”, finanțat prin Programul POCA/CP14/2021), lansat în luna iulie 2022, a organizat în comunitatea Pufești un Workshop cu tema „Egalitatea de șanse și nediscriminarea”.

Workshopul a fost susținut pentru membrii comunității, femei/bărbați, persoane cu dizabilități, părinți ai copiilor cu dizabilități, cadre didactice, autorități locale, reprezentanți ai ONG-urilor la Școala Gimnazială Pufești, de către medicul specialist în psihiatrie pediatrică Alecsandra Irimie, psihologul clinican, terapeut Robert Alexandrescu și profesorul Andreea Berkhout, din București.

Formatorii care dețin expertiza în psihoterapia adulților și copiilor cu dizabilități au abordat în cadrul acestui workshop „metoda peer training“, au promovat importanța comunicării în comunitățile în care există persoane cu dizabilități, locul și rolul fiecăruia într-o comunitate (familie, clasa, grup).

Beneficiarii proiectului din comunitatea Pufești au descoperit împreună metode prin care să sprijine integrarea persoanelor cu dizabilități. Interesul acestora a fost susținut de nevoia de a primi sprijin în cunoașterea unor metode noi de învățare pentru depășirea situațiilor de criză.

Implementarea proiectului Competențe civice in Vrancea continuă în cele două comunități, municipiul Adjud și comuna Pufești și își propune să creeze o reţea sustenabilă de minim 50 de voluntari, pregătiți în domeniul intervenției în situații de criză şi dezvoltarea inițiativei civice în rândul cetățenilor din municipiul Adjud şi comuna Pufeşti.

“Valorile nu se predau explicit, nici la școală, nici în familie, dar se absorb din interacțiuni și relații”.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?