ULTIMA ORĂ! Cod galben de viscol în Vrancea și în cea mai mare parte a țării. Zona montană și litoralul, sub cod portocaliu

0
3008

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă noi avertizări cod portocaliu și galben de viscol, ninsori și intensificări ale vântului care vizează zone din nordul, vestul, centrul și sud-estul țării, inclusiv județul Vrancea.

Tipul mesajului : Avertizare meteorologică
Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : PORTOCALIU
Ziua/luna/anul: 04-02-2023 Ora : 11:00 Nr. mesajului:1
Intervalul : conform textelor;
Zonele afectate : conform textelor şi hărţii;
Fenomene : conform textelor;
Mesaj :

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Fenomene vizate și zone afectate: viscol și ninsori moderate cantitativ la munte
Interval de valabilitate: 04 februarie, ora 11 – 05 februarie, ora 20

La munte va ninge moderat cantitativ, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m va depăși 80…90 km/h. Temporar va fi viscol și vizibilitate redusă. În Carpații Meridionali și Occidentali se va depune strat consistent de zăpadă, local de peste 20…25 cm.

Notă: În Carpații Meridionali și de Curbură vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de duminică spre luni (5/6 februarie).

De duminică (5 februarie) vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate și zone afectate: viscol puternic în Carpații Meridionali la peste 1800 m altitudine
Interval de valabilitate: 04 februarie, ora 20 – 05 februarie, ora 20

La altitudini de peste 1800 m, în Carpații Meridionali, vor fi intervale cu viscol puternic (rafale de peste 90…100 km/h) și vizibilitate foarte redusă.

COD GALBEN

Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului în Banat, Crișana și jumătatea de vest a Transilvaniei
Interval de valabilitate: 04 februarie, ora 11 – 05 februarie, ora 06

În zona vizată, vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 50…70 km/h, iar în vestul și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade în care rafalele se vor asocia cu ninsori moderate cantitativ determinând apariția viscolului.

Notă: Temporar va ninge și vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse și la intensitate mai mică.

COD GALBEN

Zone afectate și fenomene vizate: jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea intensificări ale vântului, perioade cu viscol și transport de zăpadă;
Interval de valabilitate: 04 februarie, ora 20 – 05 februarie, ora 20

În jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea vor fi intensificări ale vântului, cu rafale, în general, de 50…70 km/h, astfel că zăpada va fi spulberată. Îndeosebi în noaptea de sâmbătă spre duminică (4/5 februarie) va ninge și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate redusă.

COD PORTOCALIU

Zone afectate și fenomene vizate: pe litoral intensificări susținute ale vântului și viscol
Interval de valabilitate: 05 februarie, ora 02 – 05 februarie, ora 20

Pe litoral, temporar va ninge, iar vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 70…80 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă, mai accentuate în zona județului Constanța.

Notă: Vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de duminică spre luni (5/6 februarie).

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

sursă text și hartă: meteoromania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here