Ediția: Duminică 21 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Duminică 21 aprilie 2024 Nr. 6608

Vrâncean bătut măr de prietenul de pahar; agresorul, trimis la închisoare

Un vrâncean din Poiana Cristei a fost condamnat în prima fază a procesului în care era judecat pentru vătămare corporală, la închisoare cu executare, în condițiile în care victimă i-a fost chiar prietenul său obișnuit de pahar. Agresiunea a avut loc în urmă cu aproape un an, iar inițial inculpatul a fost plasat sub control judiciar. Însă chiar în timpul procesului, acesta a avut din nou un conflict cu partea vătămată, astfel că a fost arestat preventiv. Ulterior, instanța a decis să îi aplice inculpatului pedeapsa de „2 ani închisoare, pentru vătămare corporală, (…) deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii din data de 18.02.2022 şi a arestării preventive din data de 06.01.2023 la zi”. Incidentul a avut loc în februarie 2022, în locuința părții vătămate, unde cei doi serveau împreună câteva pahare de alcool.

Inculpatul este acuzat că, pe fondul unui conflict spontan, alimentat de aburii alcoolului, și-a lovit amicul în mod repetat cu pumnii și picioarele, provocându-i leziuni traumatice toracice care au necesitat pentru vindecare 35-40 zile de îngrijiri medicale, rănile punându-i în primejdie viața. Partea vătămată a fost găsită la data respectivă de polițiști în interiorul locuinței, întins pe podea, fiind în stare de ebrietate și incoerent în vorbire. Deoarece la nivelul urechii stângii prezenta o plagă deschisă, a fost transportat cu o ambulanță la spital, iar în momentul în care a putut fi audiat, bărbatul a relatat că, în timp ce era acasă, fusese lovit de inculpat cu pumnii și picioarele în zona feței și a corpului.

Pe de altă parte, inculpatul a povestit că tot conflictul a plecat de la faptul că partea vătămată îi reamintise că, în urmă cu ceva timp, îl înțepase cu un cuțit în spate. De aici, agresorul i-a replicat că „am fost prost, trebuia să te bat”, ca o glumă. Și, tot în glumă, persoana vătămată ar fi scos un cuțit pe care 1-a ridicat, moment în care inculpatul l-a apucat de mână, i l-a luat, după care a început să îl lovească. La audieri, inculpatul a admis totuși că l-a lovit mai mult decât era nevoie, motivând că i-a fost frică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?