Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Handbal, Liga Națională – Focșănenii revin în Polivalentă în derbiul rundei a 16-a!

Handbalul de Ligă Națională revine în Sala Polivalentă cu partida de sâmbătă, 4 februarie, de la ora 15:45, dintre CSM Focșani 2007 și AHC Potaissa Turda. Se vor afla față în față echipele de pe locurile șase și șapte. Între focșăneni și turdeni sunt două puncte distanță: 27, respectiv, 25. Ambele formații au același număr de victorii – 8, diferența venind din numărul partidelor terminate la egalitate – 3 gazdele și una oaspeții. Potaissa a avut un început de campionat sub nivelul edițiilor anterioare ale competiției, dar și-a revenit în mod spectaculos în finalul turului și începutul returului când a câștigat în patru din cele cinci întâlniri. A fost întrecută doar de Dinamo București. A avut și un bun program de jocuri de pregătire – ultimul, cu Politehnica Timișoara, câștigat cu 31-26. Prin comparație, focșănenii, care au avut un final de tur și început de retur foarte dificile, din 5 partide au terminat o dată învingători și au terminat de două ori la egalitate. Au disputat doar un joc de pregătire, la Suceava, al doilea programat fiind anulat din cauza ninsorilor care au blocat drumurile dinspre Vaslui.

În ultima dispută directă dintre CSM 2007 și Potaissa, pe plus au ieșit focșănenii, câștigători la Turda. Mâine, în Sala Polivalentă se vor afla față în față două formații de valori apropiate într-un veritabil derbi al rundei a 16-a. Dacă vor obține trei puncte, gazdele vor rămâne aproape de locurile 4-5, cu nădejedea că vor prinde încă o cupă europeană în sezonul 2023-2024. Au ca atuuri importante faptul că pentru CSM 2007 joacă al doilea marcator al ediției actuale a Ligii Naționale – Nikola Crnoglavac, 88 de goluri, că au o a treia apărare din campionat, cu 214 goluri primite în 15 etape, că au alți marcatori veritabili, între care, Sașa Marijanac, Roman Makrishin, extremele și pivoții. Cunoscâdu-i bine pe handbaliștii focșăneni, știu că vor face tot ce depinde de ei pentru a aduce încă o bucurie extraordinarilor lor suporteri și a câștiga încă o dată cu Potaissa, mereu o nucă foarte tare pentru ei! Se va întâmpla asta dacă jucătorii pregătiți de Dalibor Cutura și Marko Isakovic vor fi scăpat de starea gripală care i-a afectat cu câteva zile în urmă și vor fi bine sănătoși la ora meciului.

Partida va fi arbitrată de Mihai Pârvu, din București, Mihai Potîrniche, din Buzău. Observator va fi Gabriel Bejinariu, din Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?