Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Liberalii și useriștii au spus NU lucrărilor la străzile din Bahne. Primarul Misăilă: Consilierii PNL și USR îi umilesc pe focșănenii din acest cartier

Prima ședință ordinară a Consiliului Local Focșani din acest an a fost una cu scântei. Disensiunile au început înainte, din timpul comisiilor de specialitate, în condițiile în care majoritarii PNL și USR au refuzat să discute anumite proiecte și, implicit, acestea nu au mai ajuns la vot. De altfel, pe acest subiect a cerut lămuriri imediat cum a început ședința și primarul Cristi Valentin Misăilă, în condițiile în care unul dintre proiectele care nu a fost discutat în comisii era legat de refacerea infrastructura străzilor, alei acces auto și parcări zona Bahne, str. Cezar Bolliac (tronson cuprins între str. Cuza Vodă și str. Lupeni), str. Doctor Telemac, st. Rarău, str. Dornei, str. Pictor Grigorescu (tronson cuprins între str. Alexandru Vlahuță și str. Panduri), Aleea Căminului, str. Alexandru Vlahuță, str. Lupeni (tronson cuprins între str. Cezar Bolliac și Aleea Căminului).

Și, cum proiectul a fost blocat în comisii, nu a intrat nici la vot, iar în acest context, edilul municipiului a cerut lămuriri grupului majoritar, însă de aici s-au stârnit o serie de discuții aprinse. PNL-istul Victor Dumitru, mai nou, președinte de ședință, a motivat că votul său și al colegilor va veni doar după ce vor fi terminate toate lucrările din oraș, calificând totul ca un „haos”. Discuția pe subiect a durat preț de câteva minute bune, aceasta însemnând că ședința propriu-zisă și discuțiile pe proiect au început destul de târziu față de ora anunțată. Aceasta în condițiile în care ceva probleme „existențiale” a avut și liberalul Ionel Costea, care nici până în acest moment nu a înțeles care sunt etapele care trebuie urmate la reabilitarea unor străzi.

Vă reamintesc că ați aprobat indicatorii acestor proiecte. (…) este aprobat un sistem de sensuri unice, pe care îl vom implementa în momentul în care vom da drumul și la proiectul cu sensuri unice mari pe strada Bucegi, Cuza-Vodă, Independenței și Bulevardul Unirii. Dar toate aceste lucruri se fac la timpul lor. Eu știu că focșănenii au înțeles despre ce este vorba și așteaptă cu nerăbdare finalizarea acestor investiții. Știu că o să vă pară rău în momentul în care se vor finaliza aceste investiții. Iar dumneavoastră, repet, ați votat indicatorii tehnico-economici, în care au fost cuprinse inclusiv termenele de finalizare”, a atras atenția primarul Misăilă.

În momentul în care s-a ajuns la proiectul propriu-zis, și consilierul Mihai Nedelcu – liderul de grup al PSD, a subliniat că focșănenii care locuiesc în Bahne „nu vor beneficia prea curând de o normalitate pe străzile lor. Sper ca cetățenii să conștientizeze ce greșeală au făcut când au votat pe cei din PNL și USR”. „Eu nu știu de ce vă opuneți, am văzut că la inaugurări veniți, la tăieri de panglici veniți, stați cu mâna la piept și spuneți că ați făcut. Haideți să votăm proiectele care sunt, să venim cu amendamentele care trebuie și să lăsăm oamenii să lucreze”, a fost și intervenția social democratului Radu Nițu. Acestea fiind zise, promisiunea majoritarilor a fost aceea că, undeva, cândva, proiectul va fi votat. Sau poate nu.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, primarul Misăilă a afirmat că aleșii locali PNL-USR „îi umilesc pe focșănenii care locuiesc în cartierul Bahne”. „Astăzi, în ședința Consiliului Local Focșani, consilierii PNL-USR au refuzat să aprobe proiectele prin care puteam trece la asfaltarea străzilor din Cartierul Bahne.

Dacă acum câteva zile, consilieri locali PNL-USR deplângeau soarta drumurilor din Municipiul Focșani, arătând cu degetul spre Primarul Cristi Valentin Misăilă, astăzi, consilieri locali nu au votat proiectul prin care propuneam modernizarea Cartierului Bahne. Curată ipocrizie a aleșilor PNL-USR cărora nu le pasă decât de interesele lor politice mici, meschine. Nu le pasă de focșăneni! Nu sunt interesați de cum trăiesc oamenii din Cartierul Bahne pentru care nu au făcut niciodată nimic. Știți că în Cartierul Bahne se află în derulare lucrările de amenajare a spațiilor verzi, a iluminatului public, de modernizare a zonelor pietonale și proiectul deja prinde contur! Acum, când ne apropiem de final, am dorit să continuăm cu modernizarea străzilor și cu amenajarea de noi locuri de parcare astfel încât cartierul să fie în întregime reabilitat. Tocmai de aceea am propus lucrări de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere pe străzile Cezar Bolliac (tronson cuprins între str. Cuza Vodă și str. Lupeni), Doctor Telemac, Rarău, Dornei, Pictor Grigorescu (tronson cuprins între str. Alexandru Vlahuță și str. Panduri), Aleea Căminului, Alexandru Vlahuță, Lupeni (tronson cuprins între str. Cezar Bolliac și Aleea Căminului) pe o lungime totală de 5,9 km. Din păcate, îi informez pe toți locuitorii Cartierului Bahne că proiectul prin care urma să vă asfaltăm străzile nu a fost votat de majoritatea PNL-USR din Consiliul Local.

PNL-USR a votat împotriva reabilitării străzilor din Cartierul Bahne! PNL-USR a votat împotriva amenajării locurilor de parcare solicitate de focșănenii din Cartierul Bahne! Prin votul de astăzi, PNL-USR nu a respins proiectul primarului Cristi Valentin Misăilă ci au respins modernizarea Cartierului Bahne. Consilierii PNL-USR au votat împotriva focșănenilor din Bahne! Vă reamintesc dragi cetățeni din Cartierul Bahne că nu este prima oară când se întâmplă acest lucru, când PNL și USR votează împotriva dumneavoastră. Consilierii PNL-USR au blocat, luni de zile, proiectul de modernizare a sistemului de termoficare și a rețelelor de apă caldă și căldură în Cartierul Bahne. Consilierii PNL-USR au blocat, luni de zile, intabularea terenurilor unde trebuiau realizarea lucrările de reabilitare și modernizare a spațiilor publice din cartierul Bahne.”.

Sursa foto: Facebook/Cristi Valentin Misăilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?