Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Baschet, Liga Națională – Meci cu o posibilă parteneră din faza a doua!

  • CSO Voluntari – CSM Focșani 2007 astăzi, 27 ianuarie, ora 17:45

  • Ionuț Berceanu a fost convocat la Lotul Național Universitar al României

Baschetbaliștii focșăneni din Liga Națională vor disputa astăzi, de la ora 17:45, partida din deplasare, cu CSO Voluntari. Gazdele au nevoie de victorie pentru a intra între primele zece formații ale Ligii în faza a doua a competiției, și implicit, în lupta pentru titlul de campioană. În aceeași situație se află încă patru echipe din Conferința B, oricare dintre ele putând să urce între primele zece sau să însoțească în grupa locurilor 11-18 pe CSA Steaua București, CSM Focșani 2007 și ABC Laguna București. Focșănenii au nevoie de victorie petru că în acest fel i-ar aduce alături de ei pe cei din Voluntari în partea a doua a campionatului în care ar intra cu încă două puncte, pe lângă cele patru din victoriile cu Laguna. CSM 2007, care i-a bătut pe dinamoviști în Sala Polivalentă, poate face șase puncte pentru faza a doua și dacă Dinamo București pierde acasă întâlnirea de mâine cu CSM ABC Athletic Constanța și coboară în grupa11-18. Probabil că importanța acestui meci a determinat transmiterea jocului în direct de postul de televiziune Digi Sport.

O victorie a focșănenilor la Voluntari ține, este adevărat, mai mult de domeniul dorinței decât de cel al realității! Însă în partida câștigată cu Laguna în Capitală ca și în cea pierdută cu CSM CSU Oradea, tot acolo, formația antrenată de profesorul Petruț Mihai a arătat o creștere a forței de joc și poate încerca să infirme anticipările. Oricum, meciul de astăzi constituie pentru oaspeții Voluntariului o foarte bună ocazie să se omogenizeze ca echipă în condițiile în care trei dintre jucători sunt nou veniți și au avut foarte puține meciuri împreună. Iar în faza a doua, cea care va da retrogradatele și va fi de la 4 până la 7 aprilie, CSM 2007 va întâlni echipele venite din Conferința A, trei dintre acestea fiind CS Municipal Târgu Mureș, CSM VSKC Miercurea Ciuc și CS Municipal Târgu Jiu. A patra va fi decisă după jocurile de astăzi și mâine.

CSM Focșani 2007 are în lot un jucător convocat la Naționala Universitară cu care va participa în perioada 16-22 februarie, la Pitești la pregătire în vederea Campionatului Mondial Universitar ce va avea loc în China, la Changdu, începând din 28 iulie 2023. Este Ionuț Berceanu, jucător de bază a echipei focșănene, venit de la Dinamo București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?