Adjud. Continuă lucrările de reabilitare a Colegiului Tehnic „Gheorghe Balș“

0
391

Consiliul Local Adjud a aprobat, joi, în ședință ordinară, proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți contribuției de la bugetul local pentru proiectul „Reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea infrastructurii educaționale pentru învățământul profesional și tehnic și învățarea pe tot parcursul vieții – Colegiul tehnic ,,Gheorghe Balș” din Municipiul Adjud, județul Vrancea”. Este vorba de 648 de mii de lei, sumă cu care administrația locală contribuie la acest proiect.

Primăria Adjud are în derulare proiectul de reabilitare a colegiului mai sus menționat. Firma care a câștigat inițial licitația nu a mai continuat lucrările ca urmare a creșterii prețurilor la materialele de construcții și a renunțat la contract cu acordul părților. Valoarea investiției rămase de executat este de aproximativ 9,5 milioane de lei. Acest contract de execuție, rest de realizat, a fost din nou scos la licitație. Societatea Luxtrans SRL va executa lucrările, inclusiv montaj echipamente tehnico-funcționale, aferente proiectului. Societatea menționată a câștigat licitația organizată pe SEAP.

Proiectul ”Reabilitarea, modernizare, extinderea și echiparea infrastructurii educaționale pentru învățământul profesional și tehnic și învățarea pe tot parcursul vieții – Colegiul Tehnic Gheorghe Balș din municipiul Adjud, județul Vrancea“ a fost selectat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Practic, corpurile de clădiri existente vor fi reabilitate termic și energetic, li se vor înlocui acoperișurile și instalațiile electrice și vor fi dotate conform destinației fiecăreia. De asemenea, campusul colegiului tehnic adjudean va fi dotat cu o nouă sală de sport, iar în ateliere (corpurile C3 și C4) vor fi montate echipamente de lucru nou achiziționate, vor fi refăcute circuitele electrice și vor fi dotate cu echipamente de practică specifice specializărilor actuale și cele ce vor fi adăugate după reabilitare în curicula colegiului. Tot în cadrul acestui proiect vor fi construite două terenuri de sport în aer liber create și vor fi realizate 19 spații de învățământ dedicate laboratoarelor și atelierelor dotate cu infrastructură digitală, echipamente, dispozitive, utilaje și material didactic. Beneficiari ai acestui proiect vor fi cei aproape 600 de elevi și 47 de cadre didactice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here