Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

Focșani. Minor prins la cerșit în pandemie, condamnat acum pentru că a lovit un polițist chiar în duba poliției

Un adolescent din Focșani a fost condamnat la începutul acestui an pentru o ieșire violentă pe care a avut-o în pandemie față de polițistul care a încercat să îl legitimeze. Tânărul fusese prins la cerșit în noiembrie 2020 și, pentru că nu purta mască de protecție, oamenii legii au încercat să îl legitimeze. Supărat că avea să fie dus la secție, adolescentul a lovit unul dintre polițiști, chiar în autospeciala de poliție.

Din ce se reține în rechizitoriu, echipajul format din cadre ale Poliţiei Municipiului Focşani – Biroul Ordine Publică şi Poliţiei Locale Focşani fusese sesizat că în Sud un tânăr și o tânără cerșeau pe trotuar, dar și că aceștia nu purtau mască de protecţie. Ajunși în zonă, polițiștii au reușit să legitimeze doar fata, însă băiatul nu a vrut cu niciun chip să își decline identitatea. De aici, cel care avea ulterior să fie trimis în judecată, a fost informat că, în cazul în care refuză să se legitimeze, va fi condus la sediul poliţiei pentru stabilirea identităţii, dar și că urmează să fie amendat deoarece nu poartă mască de protecţie.

Din acest motiv, adolescentul a devenit recalcitrant şi a spus că va rupe documentele ce i se vor întocmi, astfel că oamenii legii au coborât din autospeciala de poliţie și i-au mai solicitat încă o dată să se legitimeze, dar pentru că acesta a refuzat categoric, a fost informat că urmează să i se facă un control corporal pentru a se stabili dacă are un act de identitate asupra sa. Pentru că s-a împotrivit, i s-a adus la cunoştinţă că va fi imobilizat, însă nu a fost un lucru ușor: adolescentul s-a sprijinit cu spatele de autospeciala de poliţie, cu picioarele în bordura trotuarului şi a început să se manifeste agresiv. În cele din urmă, tânărul a fost băgat în mașină, pe bancheta din spate, însă aici şi-a tras genunchii la piept şi a început să lovească cu picioarele astfel că l-a lovit în mod intenţionat pe polițist în zona feţei, după care i-a aplicat o altă lovitură în zona braţului drept şi o altă lovitură în zona pieptului.

Toate acestea nu i-au ajutat foarte mult, pentru că inculpatul a fost condus la sediul poliţiei, în timp ce polițistul s-a prezentat la spital pentru îngrijiri medicale, certificatul medio-legal indicând că a avut nevoie de 3-4 zile de îngrijiri medicale. Și, dacă până la un punct adolescentul putea scăpa doar cu sancțiuni ușoare, tot comportamentul acestuia a dus la o condamnare: „(…) aplică inculpatului minor (…), pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o durată de 3 luni, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Vrancea. (…) impune inculpatului obligaţiile de a urma un curs de pregătire şcolară sau pregătire profesională şi de a se prezenta la serviciul de probaţiune la datele fixate de acesta. Atrage atenţia inculpatului minor asupra dispoziţiilor (…) privind prelungirea sau înlocuirea măsurii educative neprivative de libertate în cazul nerespectării, cu rea credinţă, a condiţiilor de executare a obligaţiilor impuse. O copie a prezentei sentinţe se comunică şi Serviciului de Probaţiune Vrancea. Ia act că partea vătămată (…) nu s-a constituit parte civilă împotriva inculpatului. (…) obligă inculpatul la plata sumei de 350 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?