Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605
Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605

VIDEO și FOTO! De cine le e frică? Piața Unirii, închisă cu garduri metalice

Exces de zel din partea ofițerilor de la Serviciul de Pază și Protecție (SPP). Întregul perimetru al Pieței Unirii, respectiv de la palatul administrativ, parc, biserică, întreaga piață, până la Hotelul Unirea a fost blocată de jandarmi și SPP cu garduri metalice. Asta cu peste 6 ore înainte de sosirea la Focșani a premierului Nicolae Ciucă, alături de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu și a celorlalți invitați care vor participa la manifestările dedicate împlinirii a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Interdicțiile puse de ofițerii zeloși i-au nemulțumit pe focșăneni care au susținut că zona centrală a municipiului Focșani arată ca o zonă de război. „Sunt garduri peste tot, jandarmi, polițiști care îți interzic să treci prin zonă. Nu sunt anunțate demonstrații, nu e zonă de război și nu cred că cineva are ceva cu ei (oficialitățile-n.r.). De ce acest exces de zel?“, se întreabă unul din focșănenii care și-a arătat nemulțumirea față de această situație.
Dacă în anii trecuți, la evenimentele similare, dedicate aniversării Unirii Principatelor Române, se crea un perimetru de siguranță doar în fața palatului administrativ, acum acest perimetru a fost stabilit pe întreaga zonă pietonală a Pieței Unirii, unde se poate intra doar cu accesul SPP, jandarmilor sau polițiștilor.

Situația amintită dă naștere unei întrebări. De cine vă este frică? De popor? Adică oamenii cărora vreți să le vorbiți, să le prezentați programe, proiecte și, cel mai important, să le cereți votul?….
Începând cu ora 16.00 la Focșani, în Piața Unirii, vor avea loc manifestări dedicate împlinirii a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?