Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Documentele de urbanism pot fi eliberate online de Primăria Focșani

Primarul Cristi Misăilă le-a recomandat specialiștilor din domeniul urbanismului să folosească portalul informatic eportal.focsani.info pentru a transmite online documentațiile de urbanism către Primăria Focșani. Discuțiile au avut loc, joi, în cadrul ședinței Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU ) Focșani unde edilul a prezentat avantajele utilizării portalului informatic eportal.focsani.info dezvoltat de Primăria Focșani în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene. Prin folosirea acestui portal vor putea fi realizate online solicitările pentru eliberarea unor documente precum certificat de urbanism, autorizație de construire. Documentele în format electronic trebuie însoțite de o semnătură electronică. Tot online, în format electronic, vor fi eliberate documentele solicitate. Primarul Misăilă a subliniat că, în cadrul acestui proiect, „Viziune şi performanţă prin implementarea unor instrumente de planificare strategică, sisteme de managementul calităţii /performanţei şi a unor sisteme informatice inovative la nivelul Municipiului Focşani”, a fost realizată o arhivă electronică prin scanarea documentelor din arhiva municipalității.
„Unul dintre avantajele folosirii noului portal este că, din acest an, toate documentațiile de urbanism vor fi trecute pe harta în sistem geo-spațial (GIS) a Focșaniului. Practic, orice cetățean care va deschide harta municipiului în acest portal va putea vedea reglementările urbanistice în zona unde vrea să construiască”, a subliniat primarul Cristi Misăilă, precizând că după aprobarea noului Plan Urbanistic Zonal al Municipiului Focșani, noul sistem va permite eliberarea automată a unui certificat de urbanism.
Nu în ultimul rând, eportal.focsani.info asigură o transparență deplină a procesului decizional și simplifică atât activitatea firmelor de urbanism dar și a administrației publice locale din Focșani. Pe lista serviciilor electronice disponibile prin noul portal se află depunerea de solicitări pentru certificat de urbanism, autorizație de construire, certificat de edificare a construcției precum și pentru prelungire certificat urbanism sau autorizație construire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?