Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Centrul de științe aplicate de la Colegiul Unirea – A fost semnat contractul de efectuare a lucrărilor

Cornel Noană, directorul Colegiului Național Unirea din Focșani:

…așa, ca de 24 Ianuarie! Astăzi, 19.01.2023, a fost semnat la sediul Companiei Naționale de Investiții contractul de efectuare a lucrărilor de proiectare și execuție pentru Centrul de științe aplicate de la CNU, estimat la o valoare de aproximativ 25000000 ron. Din anul 1901, când au fost inaugurate cele 3 corpuri de clădire existente și acum (Casa directorului, Casa secretarului, Corpul principal), Liceul Unirea nu a mai fost beneficiarul unor cadouri atât de consistente!

Unic în România și nu numai, proiectul prevede relocarea și modernizarea bibliotecii în spațiul reabilitat al vechii săli de sport, construirea unei clădiri pe 4 niveluri unde vor fi asigurate spațiile și dotările aferente pentru 3 laboratoare de informatică, 2 de fizică, 2 de biologie, 2 de chimie, 2 de robotică, un laborator de astronomie și astrofizică, un centru modern de multiplicare (cu imprimante 3D performante și o minitipografie), un centru multimedia și o sală multifuncțională…

Cel mai ambițios proiect de infrastructură școlară din România va fi locul în care vor deveni priorități interdisciplinaritatea si aplicarea noțiunilor teoretice dobândite!Minunat cadou la implinirea a 157 de ani de existență, consecință firească a contribuțiilor elevilor și profesorilor uniriști la dezvoltarea culturală și științifică a României de ieri, de azi și, mai ales, de mâine! La mulți ani, Unirea, meriți tot ceea ce ți se întâmplă!

Sursa foto: Facebook/Cornel Noana

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?