Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

La Galeriile de Artă din Focșani este organizat astăzi un eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale

Consiliul Județean Vrancea organizează, azi, de la ora 17:00, la Galeriile de Artă din Focșani, prin Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu”, Centrul Cultural Vrancea și Muzeul Vrancei, un moment cultural dedicat Zilei Culturii Naționale.

Cu această ocazie, Muzeul Vrancei va expune, pentru prima dată, lucrări de artă din patrimoniul instituției, Biblioteca Județeană va fi prezentă cu expoziția de documente „Academicieni vrânceni în cultura națională”, cu o parte din opera poetului Mihai Eminescu în colecțiile Bibliotecii Județene și cu scrisorile lui Nicolae Labiș către Hristache Lungu, iar Centrul Cultural va oferi un minirecital din compozitori români, cu ajutorul elevilor care urmează cursurile de pian.

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Consiliul Județean Vrancea va lansa o invitație publică pentru asociațiile și fundațiile culturale, către oamenii de cultură, în vederea elaborării unei strategii culturale a Județului Vrancea, o strategie care să pornească de la beneficiarii acțiunilor culturale și de la oamenii de cultură, care cunosc cel mai bine patrimoniul cultural. „Ziua Culturii Naționale este, așa cum a aprobat Parlamentul României în 2010, momentul ideal pentru „organizarea de manifestări culturale și de acțiuni social-culturale”, dar, înainte de toate, este ziua de naștere a Poetului Național Mihai Eminescu. De aceea a fost aleasă ziua de 15 ianuarie și nu o zi oarecare. Vă invităm să celebrăm împreună Ziua Culturii Naționale, ziua de naștere a poetului care întruchipează cel mai bine destinul culturii române“, se arată în comunicatul remis prresei de Muzeul Vrancei. Conform sursei citate, „Muzeul Vrancei va expune, pentru prima dată, o galerie de portrete din pinacoteca instituției, dintre care amintim aici doar pe cel al filantropului Ioan Romanoaie, unul dintre cei mai mari colecționari din istoria Vrancei. Vă așteptăm cu mare drag să descoperiți o fărâmă din patrimoniul județului, pe care în curând îl vom aduce publicului, în expoziții temporare, în viitorul Muzeu al Viei și Vinului! Dincolo de prezentarea civilizației viti-vinicole, în clădirea fostului Tribunal există spații generoase pentru a expune patrimoniul cultural pe care Muzeul Vrancei îl administrează.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?