Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO: A fost publicată lista de exproprieri pentru Autostrada Focșani – Bacău

Prefectura Vrancea a publicat lista imobilelor care vor fi expropriate pentru construcția Autostrăzii Focșani – Bacău. Hotărârea de Guvern cu lista finală a imobilelor care vor fi expropriate și valoarea despăgubirilor, a fost publicată în Monitorul Oficial, la finele lunii decembrie. Valoarea estimată a despăgubirilor care vor fi plătite de la bugetul de stat este de 35,5 milioane lei. Proprietarii de terenuri și construcții de pe culoarul autostrăzii A7 pot consulta lista și planul de amplasament al lucrărilor de utilitate publica comunicate în cadrul Monitorului Oficial, privind imobilele care fac obiectul lucrărilor de utilitate publică și de interes național al Autostrăzii Focșani – Bacău!, se arată în anunțul prefectului Nicușor Halici.

Lista cuprinde foarte mulți proprietari neidentificați, unii din aceștia cu despăgubiri și de 29 mii lei pentru suprafețele expropriate. Cele mai mari despăgubiri sunt în zona municipiului Adjud. Astfel, Aurelian Gherguț figurează cu o despăgubire de 598 mii lei pentru un teren din intravilanul municipiului. De asemenea, peste 500 mii lei este valoarea despăgubirilor pentru Daniela Mărcuță, unde exproprierea se aplică la teren, casa cu beci și anexele aferente. Tot la Adjud, societatea Vrancart are despăgubiri de circa 480 mii lei pentru mai multe terenuri printre care și o suprafață cu cale ferată de peste opt mii metri pătrați. Printre vrâncenii care vor primi despăgubiri consistente pentru terenurile aferente autostrăzii se află Sorin Poroșnicu cu peste 130 mii lei pentru mai multe loturi de teren la Vânători, Maroș Alexandru și Maroș Luminița cu 151 mii lei, Hagiu Mitică și Hagiu Nina cu 200 mii lei, Lahovary Constantin și Leonida Costică – 366 mii lei, Macovei Vasile și Macovei Ionela cu 200 mii lei. De asemenea, la Pufești, Cătălin Feraru figurează cu o despăgubire de 167 mii lei pentru un teren intravilan și casă de locuit.

„Sumele individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Autostrada Focșani—Bacău”, situate pe amplasamentul prevăzut la art. 1, aflate pe raza municipiului Focșani și a localităților Vânători, Odobești, Garoafa, Bolotești, Țifești, Mărășești, Panciu, Movilița, Pufești, Păunești, Ruginești și Adjud din județul Vrancea și a localităților Sascut, Valea Seacă, Orbeni, Parava, Răcăciuni, Cleja, Faraoani și Nicolae Bălcescu din județul Bacău, sunt în cuantum de 34.552 mii lei și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii”, se arată în Hotărârea privind declanșarea procedurilor de expropriere.

Umbrărescu va construi și autostrada între Focșani și Bacău

Lucrările la Autostrada Focșani – Bacău sunt realizate de firmele familiei Umbrărescu. La finele anului trecut au fost semnate contractele de execuție a lucrărilor pentru construcția celor 95,9 km ai autostrăzii Focșani – Bacău, pentru toate cele trei loturi, cu Asocierea Spedition UMB SRL – SA&PE Construct SRL – Tehnostrade SRL. Utilajele constructorului UMB sunt deja pregătite pentru a intra pe șantiere pe cele trei loturi.

Cele trei loturi ale autostrăzii Focșani – Bacău trebuie construite într-o perioadă de 30 luni:

Pentru Lotul 1 (Focșani – Domnești Târg), cu o lungime de 35,60 km, valoarea de atribuire este de 2,354 miliarde de lei, fără TVA. Are două noduri rutiere, 32 de pasaje, 2 parcări de scurtă durată și un Centru de Întreținere.

Pentru Lotul 2 (Domnești Târg – Răcăciuni), cu o lungime de 38,78 km, valoare de atribuire este 2,485 miliarde de lei, fără TVA. Are două noduri rutiere, 35 de poduri și pasaje, 2 parcări de scurtă durată și un Centru de Întreținere.

Pentru Lotul 3 (Răcăciuni – Bacău), cu o lungime de 21,52 km, valoare de atribuire este de 1,673 miliarde de lei, fără TVA. Are un nod rutier, 24 de pasaje, un Centru de Întreținere, dar fără parcări.

Imagini din dronă cu baza UMB de la Adjud au fost publicate pe Canalul YouTube Spiri Drone. Pot fi văzute peste 100 de camioane parcate în baza de la Adjud a celui mai puternic constructor din România. Potrivit economedia.ro, UMB a început deja lucrările pregătitoare pe primul lot al secţiunii Buzău – Focşani şi va semna în câteva zile contractele de execuţie şi pe loturile de mijloc cu o lungime de 67 kilometri, după reevaluare, în urma contestaţiilor admise ale turcilor de la Tekfen, nefiind depuse noi contestaţii.

LISTA exproprierilor poate fi accesată prin linkul – https://bit.ly/3W1LyHZ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?