Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

FOTO: Tenis de masă – 2022, anul intrării focșănenilor în Superliga României!

  • Obiectivul pentru 2023 – menținerea în primul eșalon valoric

Focșaniul are echipă de tenis de masă în Superliga României. CSM 2007 a ajuns în primul eșalon valoric al tenisului de masă din România, după promovări succesive, din sezon în sezon. Campionatul Diviziei A, 2021-2022, încheiat în vara trecută a găsit-o pe primul loc, același pe care terminase turul. Ceea ce însemnat constanță în joc și un bun management al acestei activități de care se ocupă profesorul Costin Corcoz, președintele Secției și antrenorul unui grup de jucători valoroși. În intersezon, au fost transferați doi tineri de foarte bună calitate – Andrei Tomică și Matei Dumitrescu, ambii în Lotul național lărgit, forța de joc a formației focșănene a crescut, ceea ce i-a permis să aibă un tur de campionat al Superligii cu prestații apreciate – și aplaudate de publicul venit la disputele din Sala Polivalentă!

Este de remarcat că au asistat la meciuri suprinzător de mulți spectatori, avizați, buni cunoscători ai acestui joc. Și care i-au susținut jucătorii CSM 2007 pe toată partidelor care au fost de patru jocuri sau cinci jocuri.

CSM 2007 a încheiat turul Superligii pe locul 5 din șase formații, fiind urmată de cealaltă promovată, CSM Bistrița. Clasamentul după cinci etape: 1. CSA Steaua București – 10 puncte; 2. CSS Odorheiu Secuiesc – 9 puncte; 3. ACS Sepsi Sfîntu Gheorghe – 8 punte; 4. CS Mioveni – 7 puncte; 5. CSM Focșani 2007 – 7 puncte; 6. CSM Bistrița – 5 puncte.

Rezultatele obținute de formația focșăneană: 0-3 cu Steaua București în deplasare; 2-3 cu CSS Odorheiu Secuiesc acasă; 1-3 cu CS Mioveni acasă; 3-2 cu CSM Bistrița în deplasare; 2-3 cu ACS Sepsi Sfântu Gheorghe acasă.

Antrenorul Costin Corcoz a avut la dispoziție un lot alcătuit din Andrei Tomică, Matei Dumitrescu, Andrei Bîrlan, Ni Igor, Adrian Uță, Sebastian Vasilache. Iar după retur a semnat cu CSM 2007 Paul Mladin, venit de la CS Mioveni.

Costin Corcoz despre cum a fost anul 2022 și cum se prefigurează 2023 la Focșani în tenisul de masă

”Acum, la început de 2023, putem să afirmăm că anul care tocmai s-a încheiat a fost unul bun pentru secția de tenis de masă a CSM Focșani 2007. Am început returul ediției 2021 -2022 a Diviziei A de pe primul loc în seria a II-a, loc pe care l-am ocupat și la sfârșitul campionatului, cu un bilanț de 13 victorii și o înfrângere. A urmat barajul de promovare în Superligă cu echipa CSM Cluj-Napoca pe care l-am câștigat cu victorii în ambele manșe, obținând astfel în premieră calificare în primul eșalon valoric din România, Superliga Națională. În luna septembrie am început turul Superligii împotriva echipelor de mare tradiție în tenisul de masă românesc iar la sfârșitul acestuia ne aflăm pe locul 5. Așa cum se poate observa, atât meciurile pe care le-am pierdut cât și cele pe care le-am câștigat au fost meciuri extrem de echilibrate. Echipa noastră acumulează experiență, este competitivă și avem speranțe că ne vom atinge obiectivul, rămânerea în primul eșalon valoric din România. Pentru formarea unor jucători de persectivă din pepinieră proprie, în cadrul secției am înființat și două grupe de juniori. Aceștia se pregătesc foarte bine și vor debuta anul acesta în competițiile categoriilor de vârstă respective. Avem câțiva jucători care participă și la antrenamente comune cu echipa de seniori. Pentru 2023 ne dorim să avem evoluții bune atât în Superligă cât și la Campionatele Naționale Individuale (Seniori și juniori) din luna martie, astfel ca la sfârșitul sezonului să ne atingem obiectivele”.

Antrenorul Costin Corcoz lucrează în această perioadă și pentru ”alcătuirea unor noi grupe de copii (băieți și fete) în cadrul CSM Focșani 2007 care să practice centralizat Tenisul de masă, inițierea și susținerea unui dialog permanent cu profesorii de educație fizică și sport din școlile din județ și Municipiul Focșani pentru descoperirea de copii talentați, pentru atragerea către sport a copiilor prin întâlniri-demonstrații cu sportivii din Superligă și organizarea, prin secțiunea Sportul pentru toți a CSM 2007, a unor competiții sportive la care să participe un număr cât mai mare de persoane din municipiu și județ.

”Vreau să urez acum la început de an, tuturor celor implicați în activitatea sportivă (administrație administrație locală, echipă managerială, personal administrativ, antrenori, sportivi, profesori de educație fizică, mass-media), multă sănătate, putere de muncă și succese pe toate planurile!”, a fost mesajul echipei de tenis de masă a CSM 2007 transmis prin antrenorul său, Costin Corcoz, în încheierea discuției noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?